Influente orientale in stilul de amenajare

decoratiune orientalaDaca amestecam cucubeul de culori din India, matasea chinezeasca, bambusul din Japonia, ornamentele africane si o pereche de Babouche - incaltamintea specific marocana - vom obtine un stil inedit de amenajare si anume cel exotic cu influente etno.

Acesta se inspira in special din viata de zi cu zi a diferitelor popoare, din traditii si obiceiuri sau din ritualurile religioase a anumitor culturi. Astfel ideile creatoare care stau la baza sunt exemplele traditionale reinterpretate intr-o maniera moderna. Rezultatul este unul spectaculos, deoarece imbina traditia veche de sute de ani cu elemente noi, actuale.

Culorile vii ale Indiei

Cultura civilizatiei din India se inspira in mare parte din hinduism, denumit si religia zeilor infiniti. Aceasta este formata dintr-o “colectie” de mai multe credinte religioase, conceptele spirituale ale triburilor nomade ce au invadat continentul indian, amestecandu-se cu dogmele din Valea Indusului.

Hinduismul este mai mult decat o credinta, o religie, este considerat o adevarata forma de viata. Farmecul acesteia consta si in faptul ca este o lume invaluita in culoare.

Subcontinentul indian detine peste 300 de culori extrase din cele mai frumoase flori. Albastrul este de pilda culoarea zeilor. De aceea reprezentarile religiase au de cele mai multe ori fundalul albastru. Albul este culoarea doliului, iar galbenul culoarea pamantului. Pentru ca portocaliul simbolizeaza culoarea pielii zeilor, acesta se regaseste in straiele calugarilor. Nuantele de rosu aprins reprezinta frumusetea si se spune ca aduc noroc.

Daca utilizam cu masura aceste culori in cei patru pereti ai locuintei noastre vom realiza o amenajare cu un stil unic. Spre exemplu, putem alege un perete dintr-o incapere pe care sa-l vopsim intr-o nuanta tare de rosu sau intr-un albastru proaspat, inviorator. Accesoriile decorative in culori contrastante dau de asemenea un plus de originalitate si de flair exotic incaperii.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro