Alternative ecologice in amenajarea locuintei

alternative ecologiceIn materie de amenajari interioare, tendintele arata ca pentru a ne imbunatati conditiile de trai trebuie neaparat sa folosim baile SPA, esentele de lemn nobil pentru dusumele, instalatiile din aluminiu sau blaturile din granit. Aceste "capricii" nu reprezinta insa cele mai bune alegeri, mai ales atunci cand bugetul este limitat. Va prezentam, in continuare, cateva idei, care ar putea sa va ajute atat in amenajarea locuintei, cat si in economisirea banilor dvs.

 

Pardoseala din pluta

Podelele din pluta prezinta numeroase avantaje: sunt ecologice, durabile, usor de intretinut si relativ ieftine; asigura o buna izolare fonica si termica si sunt mult mai confortabile decat cele din ceramica, gresie sau lemn. Datorita structurii sale - este alcatuita din milioane de pungute minuscule, pline cu aer - pluta este extrem de placuta la atingere, fiind aproape la fel de moale precum mocheta. Mai mult decat atat, pluta este rezistenta la foc si contine o ceara naturala numita suberina, care alunga bacteriile, mucegaiul, acarienii si chiar insectele, fiind materialul perfect pentru cei care sufera de alergii. Singurul dezavantaj ar fi acela ca se zgarie usor, insa poate fi tratata cu substante speciale.

 

Blaturile din bambus

Alternative ecologice ale planseelor standard contemporane, acestea pot fi mai rezistente si mai dense decat lemnul de artar, de exemplu. Bambusul este gol pe dinauntru, insa are articulatii puternice, fiind deopotriva durabil si usor. Reprezinta o alegere ideala pentru decoratiunile interioare, afirmandu-se ca unul dintre cele mai cunoscute materiale importate din Orient. In plus, bambusul este in trend datorita durabilitatii sale, a elegantei, rafinamentului si din considerente ecologice si sociale.

 

Iluminatul cu LED-uri

Ledurile sunt mult mai ecomonice decat becurile electrice sau decat neoanele, devenind din ce in ce mai utilizate in ultimii ani. Datorita principiului de functionare diferit, care nu implica incalzirea unui filament fabricat dintr-un conductor electric, ledurile consuma o cantitate mult mai mica de curent electric. In plus, au o durata de viata foarte mare; sunt rezistente la vibratii sau socuri si functioneaza intr-un interval larg de temperatura. De asemenea, sunt cele mai bune surse de lumina colorata, deoarece nu necesita folosirea unei lentile care sa ii imprime culoarea. Desi sunt ceva mai scumpe decat becurile, ledurile isi recupereaza costurile in timp.

 

www.incasa.ro