Ingrijirea plantelor de interior

Lumina si apa nu sunt singurile conditii pe care trebuie sa le asiguri plantelor in ghiveci pentru ca acestea sa se dezvolte corespunzator. Pentru ca plantele sa fie mereu frumoase si sanatoase acestea au nevoie si de o curatare periodica.

Praful care se depune peste tot prin casa se depune in aceeasi masura si pe frunzele plantelor. Depunerile de praf impiedica sau incetinesc procesul fotosintezei iar astfel organismul plantei are de suferit.

Plantele care prezinta frunze mai tari si mai rezistente pot fi curatate cu ajutorul unei lavete umede. Praful de pe frunzele plantelor sensibile, cum ar fi de exemplu violetele, trebuie indepartat cu ajutorul unei pensule. Sunt si plante atat de sensibile care isi pierd frunzele la simpla atingere. In cazul acestora pelicula de praf va fi indepartata prin pulverizarea cu apa.

Pentru o curatare mai eficienta puteti sa folositi metoda dusului pentru toate plantele. Este cea mai usoara metoda de a curata plantele de interior. Nu trebuie decat sa luam ghivecele, sa le bagam in cada si sa le stropim cu un jet foarte usor de apa. Este recomandat sa folosim apa calduta deoarece apa rece sau fierbine dauneaza plantei. Presiunea apei este de asemenea foarte importanta.

Pentru plantele sensibile precum si in cazul cactusilor sau a plantelor cu tepi este bine sa se foloseasca un pulverizator. Exista si exceptii cum este cazul violetelor africane care nu suporta sa le fie udate frunzele sub nici o forma. In acest caz folositi o pensula cu par moale pentru a indeparta praful. In procesul de curatare intra si indepartarea frunzelor uscate. Rupeti frunzele si florile uscate sau ofilite pentru a stimula planta sa dezvolte noi inflorescente.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro