Plantele de interior

planteFiecare casa poate sa devina mai calduroasa si primitoare daca este decorata cu stil si bun gust.

Plantele joaca un rol important in schema decorativa a locuintelor. Chiar daca sunt doar de decor acestea ofera mediului un aer relaxant care linisteste fiecare oaspete, oferindu-i totodata si un mesaj calduros de "bun venit".

Inainte de a selecta plantele din locuinta trebuiesc luate in calcul anumite criterii. Unul dintre acesta este legat de spatiu. Un ficus, spre exemplu, ar putea fi amplasat intr-un colt ingust sau in asa fel incat sa foloseasca drept paravan intr-o camera mai mare.

Un alt considerent important este cel al elementelor culturale din casa. Acestea ar trebui sa fie imbinate in asa fel incat alaturi de plante sa inveseleasca fiecare colt al locuintei.

De asemenea plantele se impart in mai multe categorii de care ar trebui sa se tina cont. Unele rezista foarte bine intr-un mediu cu fara lumina sau cu putina lumina, iar altele traiesc din mangaierea razelor soarelui.

Nu trebuie sa ocoliti nici nevoia plantelor de apa. Daca cele care traiesc intr-un mediu mai intunecos vor avea nevoie de apa putina, cele care stau in razele soarelui vor avea nevoie de mai multa apa pentru a se dezvolta armonios.

GradinaMea.ro