Leaganul in stil hollywoodian din nou in voga

leaganLeaganul hollywoodian - asa cum a fost denumit de catre creatorii sai - putea fi vazut acum multi ani in aproape orice gradina si nu de putine ori isi facea prezenta in secventele filmelor americane. A fost insa si o perioada in care acesta a fost neglijat si asezat pe lista lucrurilor demodate. Astazi, leaganul in stil hollywoodian revine in forta si reprezinta un “must have” pentru orice locuinta cu gradina sau

In ciuda faptului ca are poarta numele Cetatii Filmului, acest leaganu nu are nimic de-a face cu Hollywoodul. In Statele Unite ale Americii aceasta denumire nici macar nu exista sau nu este cunoscuta. Aceasta piesa de mobilier este numita simplu: leagan sau leagan pentru veranda. Numele i-a fost dat de catre europeni in urma vizionarii productiilor televizate, americane, in care leaganul isi facea mereu aparitia.

In anii ’70 leaganul era o piesa de mobilier nelipsita din gradinile, de pe veranda sau balconul oamenilor. In acea perioada in trend erau si pernele sau tapiteria leaganului. Si cu cat erau mai colorate si detineau mai multe modele, cu atat era mai bine.

Astazi aceste leagane sunt prelucrate din lemn masiv sau din aluminiu, iar ultimul trend este acela de a ne construi chiar noi acest mobilier confortabil cu ajutorul indicatiilor precise din revistele de specialitate aceste mobilier confortabil.

Un colt de liniste amenajat in balcon sau in gradina va fi cu siguranta pe placul tuturor. Stresul cotidian ne face sa avem uneori nevoia de oaza noastra de liniste, de deconectare. Leaganul in stil hollywoodian va fi cu siguranta accesoriu potrivit pentru acest lucru.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro