Lobelia

LobeliaFamilia: Campanulceae
Aspect: Tufa
Perioada de inflorire: Vara
Expunere: Plin soare, penumbra
Udare: Abundenta

Genul Lobelia inglobeaza peste 300 de specii. Sunt plante anuale si perene, rustice sau semirustice. Florile sunt abundente, au forma tubulara si diferite culori.

Cultivare: dificultate medie. Se planteaza in pamant de flori fertil si se uda abundent. Daca cele anuale tolereaza bine soarele, cele perene trebuie asezate la adapost. Trebuie sa fie udate bine si regulat, in special vara. In timpul iernii trebuie le sa fie acperite radacinile cu un strat de frunze uscate.

Reproducere: Speciile anuale se seamana in februarie, in sere incalzite cu cel de la speciile anuale, iar tufele se planteaza in martie - aprilie intr-un compost cu turba.

Pericole: Limacsii sunt dusmanii cei mai de temut ai acestor specii, care pot fi combatuti prin momeli otravite sau prin metode naturale. In cazul unei umiditati prea mari se pot produce boli provocate de ciuperci.

Specii si soiuri: Lobelia cardinalis, Lobelia erinus, Lobelia fulgens, Lobelia siphilitica.si intr-un compost alcatuit din turba si nisip. Speciile perene se pot inmulti atat prin seminte , cat si prin divizarea tufelor. Insamantatul se face asemanator