Locuinta - locul sigur pentru copii

copilOdata cu cresterea numarului membrilor unei familii, cresc automat si grijile si necesitatile. Pe langa o locuinta spatioasa trebuie sa tinem cont si de alte aspecte. De exemplu, siguranta joaca un rol foarte important cand este vorba de copii.

Pentru a amenaja locuinta in acest scop, trebuie sa inlaturam in primul rand toate sursele periculoase din calea micutilor. Prizele care se afla aproape de podea reprezinta un mare pericol. Un capac protector din plastic ar putea rezolva numaidecat aceasta problema.

Cand vorbim despre un spatiu mai mare in locuinta nu ne referim strict la amenajarea mobilei sau la numarul mai mare al membrilor, ci si la modalitatea de a depozita caruciorul copilului. Poate fi lasat acesta fara probleme in holul de la intrare? Aceasta si multe alte intrebari ar trebui sa va puna pe ganduri inainte de venirea pe lume a unui nou nascut. Vechea locuinta poate fi adaptata noilor necesitati sau trebuie sa va mutati in alta mai mare?

In comert se pot gasi produse variate si mobila potrivita pentru copilul dvs., astfel incat sa puteti amenaja cu usurinta locuinta in vederea sigurantei micutului.  Pentru patuturi exista, de exemplu, grilaje speciale, care pot fi modificate in functie de inaltimea copilului, tocmai ca acesta sa nu cada si sa se loveasca.

Si in ceea ce priveste alegerea mobilei exista foarte multe modalitati de a evita ca micutul sa se raneasca. De exemplu, scaunele inalte, cele care ne usureaza treaba atunci cand trebuie sa il hranim pe cel mic, se gasesc in multiple variante moderne. Atunci cand copilasii incep sa mearga si sa exploreze lumea cu manutele mici exista tot mai multi factori care ii pot pune in pericol. Ghivecele care sunt rasturnate pe jos au o atractie magica pentru micutele maini. Pentru a evita ca pamantul din ghiveci sa ajunga pe covorul scump, exista varianta de a achizitiona o izolatie din material plastic sintetic, care poate fi asezata deasupra ghiveciului. 

Prizele trebuie prevazute cu capace din plastic, astfel copilul sa nu-si poate infige din curiozitate degetelele sau mici jucarii in  gaurile extrem de periculoase ale acestora. Ferestrele, sertarele si dulapurile  trebuie sa fie prevazute cu sigurante care impiedica deschiderea usoara.

Bucataria poate fi un spatiu deosebit de periculos pentru micutii care, tot din curiozitate, ating plita incinsa a aragazului. Pentru a evita si acest pericol exista grilaje protectoare speciale din materiale sintetice.

Copilul nu trebuie lasat niciodata nesupravegheat, deoarece aici exista multe surse de pericol, pe care copilul nu le cunoaste. Sampoanele, gelurile de dus si restul cremelor pentru intretinerea coroprala nu trebuie sa stea la indemana micutilor, pericolul de intoxicare fiind extrem de mare.

Cablurile de la aparatura  electrocasnica nu trebuie sa atarne pe jos, deoarece pentru micuti va fi o distractie sa traga de ele pana ce obiectele se vor rasturna.

Solutiile pentru curatare si igiena trebuie tinute departe de accesul copiilor, deoarece acestia pot bea din recipientele pline cu otrava.

InCasa.ro