Mici sfaturi pentru o gradina bine organizata

De abia incepe vara si sunt destule lucruri de facut intr-o gradina. Daca veti urma cateva mici trucuri veti avea o gradina frumoasa, curata si bine organizata. Plantele dumneavoastra vor fi mai ingrijite si frumoase, incantandu-va privirea si simtul olfactiv. Multi gradinari profesionisti aleg acum sa stropeasca pomii fructiferi contra daunatorilor. Aceasta operatie este preferabil sa fie facuta intr-o zi insorita, dimineata, cu mult inainte de ploile estivale, torentiale.

Se pare ca dupa ploaie pomii fructiferi mai ales ciresii de mai si iunie fac viermisori. Tot acum puteti stropi si vita de vie si trandafirii.

 

servicii gradini

 

            Daca ati avut plante de primavara adica narcise, zambile si alte flori minunate, acum este timpul sa le scoateti din pamant si sa le depozitati intr-un loc uscat, ingropate in nisip, unii prefera sa le puna in pungute de plastic prevazute cu gauri de aerisire. Cele mai bune locuri de depozitat sunt evident beciurile. Evident veti scoate bulbii florilor de primavara doar dupa ce frunzele lor s-au ingalbenit si uscat complet. De asemenea puteti imparti sau transplanta aceste flori doar dupa ce au inflorit.

 

Inainte de a planta alte flori, smulgeti eventualele buruieni de genul pirului. Tot acum puteti planta bulbii plantelor de vara adica gladiole, crizanteme si alte plante care infloresc pe tot parcursul verii. Un mic sfat, nu le plantati pe toate in acelasi timp, daca veti alege varianta plantarii treptate , adica in fiecare saptamana, veti avea toata vara plante care infloresc gradual. Pentru a le incuraja sa infloreasca, indepartati florile deja uscate ale plantelor dumneavoastra. De asemenea rupeti primele flori ale plantelor de genul gladiolelor pentru a determina planta sa infloreasca mai bine si mai mult.

 

Iunie 2007