Ciuperci cu orez

Ingrediente:
300 g de orez
300 g ciuperci
3 cepe
1 catel usturoi
1 manunchi de patrunjel
1/2 pahar coniac
parmezan ras (optional)
unt
ulei de masline
sare
piper boabe

Mod de preparare:
Curatati si taiati felii ciupercile, caliti-le in ulei timp de 10 minute, adaugati patrunjelul tocat marunt si usturoiul zdrobit, sare si piper, apoi luati tigaia de pe foc. Intr-o cratita inmuiati in ulei cepele rase, turnati orezul si amestecati. Turnati coniacul, lasati sa se evapore, amestecand continuu.

In acest stadiu adaugati ciupercile si dupa cateva momente, turnati doua polonice de supa fierbinte. Adaugati sare si fierbeti orezul, turnand cate un polonic de supa din cand in cand, daca este nevoie. Garnisiti cu unt, piper, cateva linguri de parmezan si patrunjel tocat marunt. Luati compozitia de pe foc si lasati sa se ingroase timp de 5 minute.