Mobilierul de gradina

Gradina este spatiul in care ne simtim cel mai bine in zilele calde de vara, iar dupa fiecare sezon rece aceasta necesita ingrijiri speciale. In afara de sapat, plantat flori si plivit trebuie sa alegem si un mobilier potrivit pentru gradina care sa faca fata capriciilor vremii.

De asemenea, mobilierul trebuie sa se integreze cat mai bine in spatiul natural. Optiunile sunt nenumarate, de la clasicul hamac, la bancute, scaune si masute. Dar, in locul acestor piese clasice de mobilier poti opta pentru variante ale acestora, mai putin comune.

O banca sub forma de fluture, de frunza sau de pana de paun va avea un impact vizual mai mare comparativ cu o banca obisnuita. Astfel de forme ciudate, neobisnuite, inspirate de elemente ale naturii se vor integra mult mai bine in decor si vor restabili conexiunea dintre om si natura.

Unele creatii, mai ales cele din randul leaganelor, par a face parte dintr-un basm. Sub forma de semiluna sau de bostan acestea mascheaza foarte bine prin aspectul lor un posibil loc de relaxare.

O piesa de mobilier la fel de speciala, cara va ofera in acelasi timp si confort si intimidate, este canapeaua - cuib. Putin mai diferita decat clasicele canapele, aceasta are forma unui cuib, si poate fi suspendata in curte sau in gradina. Dinauntrul ei veti avea acces la o privire de ansamblu asupra a tot ce se intampla in jurul vostru, fara ca ceilalti sa va observe.

 

Daca unele scaune par sa creasca din pamant luand forme de ciuperci, bureti sau de flori, altele pot fi suspendate, agatate de crengi de copaci. Si animalele de companie se pot bucura de o casa cu un design special.

Plasate strategic in anumite zone din gradina, nimeni nu ar banui ca trunchiul de copac sau structura de lemn sub forma de ghiveci este de fapt cusca cainelui.

Cu aceste piese inovative de mobilier va puteti crea in gradina propria poveste de care se va bucura cu siguranta cei mici. Acestea sunt doar cateva exemple de mobilier ce prezinta un design iesit din comun, dar care demonstreaza in acelasi timp ca un mobilier de gradina poate fi si decorativ si functional in acelasi timp.

 

Sursa foto 1,2

A.I.

InCasa.ro