Muta mobila pentru a oferi camerei tale o noua infatisare

Uneori cea mai dificila sarcina in decorarea unei incaperi este aceea de a plasa elementele deja existente in interiorul acesteia. Mobila, spre exemplu, poate afecata starea de spirit, poate modifica viziunea asupra marimii camerei si poate determina functionalitatea ei. Daca vrei sa te diferentiezi de ceilalti si sa faci din spatiul in care locuiesti un loc agreabil si deosebit, fii creativ - rearanjeaza vechea mobila, astfel incat sa obtii o camera noua.

 

Pentru a-ti usura munca, iti recomand sa faci urmatorul exercitiu: inainte de a incepe sa muti mobila din incapere fa rost de niste hartie milimetrica. Taie bucati din aceasta hartie, astfel incat sa corespunda (la scara milimetrica) cu marimea tuturor elementelor de mobilier pe care le ai in camera. Apoi muta aceste bucati de hartie pe pagina care reprezinta camera pe care doresti s-o redecorezi (utilizeaza tot o foaie milimetrica). Joaca-te cu "mobila" pana cand gasesti cel mai potrivit aranjament.

 

Urmatorul pas este acela de a scoate afara din incapere toate obiectele de dimensiuni mici si de a te concentra pe cele voluminoase. Debarasarea camerei iti poate oferi o imagine mai clara a felului in care elementele de mobilier de dimensiuni mari se incadreaza in decor, raportate unele fata de celelalte. Fiind cele mai mari, aceste elemente joaca si cel mai important rol in infatisarea camerei, asa ca gaseste-le locul potrivit. Dupa ce ai facut acest lucru reintrodu in decor obiectele de dimensiuni mici, unul cate unul.

 

Incearca sa aranjezi totul in diagonala - element cu element, avand in vedere nu numai mobila, dar si covorul. Pozitionarea mobilierului pe diagonala cuprinde intreaga camera dintr-o singura privire, astfel ca incaperea nu numai ca arata mai mare, dar pare si mai interesanta.

 

Nu bloca in nici un fel privelistea. Cea mai mare greseala este aceea de a aseza in dreptul ferestrelor obiecte de mobilier sau cu alte elemente de decor. Micsorarea cantitatii de lumina face ca incaperea sa para mult mai mica deca este in realitate. In dreptul ferestrelor plaseaza obiecte joase, de dimensiuni mici.

 

In final, gandeste-te ca obisnuinta de a face lucrurile intr-un anumit fel nu este o regula stricta, care sa te impiedice sa operezi schimbari. Stiu - este greu sa renunti la unele lucruri pe care le cunosti de atata timp. Au devenit parte din viata ta si te-ai obisnuit sa le vezi acolo, in camera...le-ai dedicat un loc al lor. Ei bine, poate nu ai nevoie chiar de toata mobila din camera, la unele obiecte poti renunta. Elibereaza-ti spatiul, prin eliminarea elementelor inutile sau acorda-le o noua intrebuintare. Scaunul acela mare din dormitorul tau care nu a folosit la altceva decat la sustinerea hainelor aruncate poate deveni un element perfect pentru o activitate placuta, cum ar fi cititul. Amplaseaza-l intr-un coltisor, intre fereastra si biblioteca (nu uita! - pe diagonala) si decoreaza-l cu o perna viu colorata. Nu ezita sa faci schimbari. Schimbarea este motorul din spatele valorii. Incearca sa faci lucruri noi chiar cu ajutorul obiectelor vechi!

 

www.incasa.ro

16.04.2006