Stilul frantuzesc de amenajare si de viata

stilul frantuzescFranta ne impresioneaza prin limba plina de farmec, prin bucataria si delicatesele desavarsite si prin natura sa fascinanta. Totusi pe langa vestitele Croissants si Caf au Lait vecinul nostru din partea de vest a Europei are mult mai multe de oferit. De aceea InCasa va invita intr-o calatorie destinata decoperirilor.

Cu ajutorul catorva trucuri si idei inovative putem aduce stilul frantuzesc in propria locuinta. Regiunea Provence din sudul Frantei este recunoscuta si faimoasa pentru campiile intinse semanate cu levantica. Covorul violet forat din aceste flori strabate zone intregi imprastiind o mireasma aparte. Micutii saculeti cu flori uscate de levantica emana un miros foarte placut in dulapuri, sunt decorativi, aduc un aer din aceasta provinie in locuintele noastre, iar pe langa acest lucru tin moliile departe de toate tesaturile.

Mireasma lumii indepartate

Uleiul eteric obtinut din petalele florilor de levantica se foloseste ca baza in fabricarea parfumurilor fine, nobile. Ce ar fi fost Franta fara parfumurile sale renumite in intreaga lume? Orasul la poalele Cote d'Azur este centru cand vine vorba despre producerea miresmelor, indiferent de felul acestora.

Puritate naturala

stil frantuzescIn Marseille productia sapunurilor frantuzesti are o istorie lunga si o traditie de valoare. "Savon de Marseille" este un sapun care contine in proportie foarte mare ulei de masline sau de palmier, iar a carui ingrediente sunt 100% naturale. Astazi produsele din aceasta gama reprezinta obiecte de decoratiuni exclusiviste care se potrivesc in baia fiecaruia dintre noi.

Indiferent de ce servim - Caf au lait, Quiche sau Croissant - trebuie sa tinem cont ca delicatesele frantuzesti au un gust mult mi bun daca sunt asezate pe o masa bistro, care s-ar potrivi foate bine intr-o locuinta mai putin spatioasa. Dormitorul vopsit in alb, roz pal si bej este parca rupt dintr-un vis. Scaunele filigrane pot servi in loc de cuier de haine, iar in asternuturi moi si albe ne vom simti cu siguranta in al noualea cer.

Un fotoliu amenajat cu perne moi si o patura flausata ne invita in special in serile reci ale toamnei sa ne asezam cat mai comod cu o carte, eventual de Moliere in mana si sa savuram lectura si atmosfera confortabila.

InCasa.ro