Noile polizoare GRIT o alternativa pentru profesionisti

Ffirma daneza GRIT a reusit sa imbunatateasca constant calitatea produselor sale printr-o serie de inovatii menite sa usureze operatiile de polizare, slefuire si sa reduca costurile de productie.

Astfel la sfarsitul anului 2004 Grit a lansat programul GX, special pentru producatorii profesionisti de balustrade, constructii metalice si sisteme de conducte. Noutatea acestui program consta in faptul ca, un singur polizor cu banda abraziva poate realiza prin atasarea unor module aditionale, operatii care inainte se realizau pe trei masini de polizat separate. Prin atasarea la polizorul GX 75 a modulului GXR, se pot realiza foarte rapid racordurile dintre tevi cu diametre intre 16 si 75 mm iar prin atasarea modulului GXC se poate realiza slefuirea exterioara a tevilor cu diametre intre 5 si 100 mm, indiferent de lungimea acestora.

De asemenea se poate atasa un modul de racire GXW cu jet de lichid reglabil si un modul de debavurare GXE-pentru inlaturarea resturilor aparute la sudura si finisarea pieselor polizate.
Slefuirea propiu zisa se realizaza cu benzi de smirghel cu dimensiuni de 75x2000mm cu granulatii intre P 36 si P 800, in functie de operatia executata (polizare,slefuire sau finisare).
Costurile mici de intretinere al consumabilelor, productivitatea ridicata si usurinta in exploatare a sistemului GX fac din acesta o alegere perfecta pentru orice atelier mecanic indiferent de materialul prelucrat –inox, cupru, aluminiu, otel etc

Pentru alte detalii despre programul GX sau alte masini electrice Grit, SC MARSIPO PROD, importator direct al acestora, va sta la dispozitie cu informatii, cataloage si chiar demonstratii practice.

Revista
Casa si biroul