O camera de oaspeti perfecta

         Nu va arata ca o camera de hotel insa cu siguranta va fi foarte primitoare si comfortabila. Si pentru ce folosim o camera de oaspeti? Pentru odihna evident, asa ca in primul rand camera trebuie sa aibe un pat mare, cu saltea buna si mai ales patul sa fie bine pozitionat pentru a nu ocupa foarte mult spatiu. Da, cu siguranta va trebui sa investiti ceva bani intr-o astfel de camera, insa cu siguranta va merita sa primiti aprecierile oaspetilor dumneavoastra.

 camera     

 Nu doar un pat generos si moale  este suficient pentru o camera de oaspeti completa. Nu uitati ca si efectul vizual, estetic trerbuie stimulat, asa ca trebuie sa aveti mereu la indemana cateva seturi de lenjerie de pat buna, calcata si parfumata.

         In acest fel oaspetii se vor simti speciali si incantati de conditiile oferite care pot rivaliza cu cele ale unui hotel cu pretentii. Doar daca tineti neaparat puteti cumpara ceva scump si pretentios, dar sa stiti ca la fel de bune sunt si seturile de bumbac in culori pastelate care se inchid cu capse sau fermoare. O cuvertura sau o patura pufoasa este perfecta pentru a incalzi oaspetii in noptile friguroase. In dulap trebuie sa existe intotdeauna mai multe paturi pentru orice eventualitate.

 camera    camera    

         La baie nu trebuie sa lipseasca prosoapele curate de mai multe marimi, pentru dus sau pentru maini. De asemenea nelipsite vor fi si hartia de toaleta, sapunul, samponul si odorizantele pentru vasul de toaleta si odorizantele pentru camera in general.

            Pentru ca vor dori cu siguranta un moment de liniste si meditatie poate, este bine sa le asigurati un spatiu pentru relaxare. Pentru acest lucru aveti nevoie in camera oaspetilor de un fotoliu sau doua, comfortabile si o masuta prevazuta cu o lampa mica pentru citit.

            Daca in mod normal folositi aceasta camera in plus drept camera de depozitat diverse lucruri atunci cand asteptati musafiri va trebui sa o debarasati de lucrurile incomode. Va trebui deci sa faceti cat mai mult spatiu pentru bagajele musafirilor. Dulapurile vor fi golite de maruntisuri pentru a oferi mai mult spatiu invitatilor.

Lumina este foarte importanta in aceasta camera. Montati veioze pe noptiere sau langa pat. Puneti lampadare in coltul unde exista foltoliu sau masa. Nu uitati cat de importanta este o oglinda, fie suspendata pe un perete, fie montata pe usa unui dulap sau chiar pe perete.  

      camera cu 2 paturi

            Pentru a creea atmosfera unei case primitoare la distanta si mai ales daca musafirii stau mai mult de o noapte la dumneavoastra atunci va trebui sa puneti in camera sau sa va ganditi sa amplasati permanent un birou sau o masa la care sa serveasca masa sau sa faca calcule si planuri pentru restul calatoriei. Birou sau masa vor fi prevazute cu suport pentru creioane, pixuri, hartie, timbre, plicuri.

 tv si oglinda  

 De asemenea si instalarea unui telefon le va oferi mai multa intimitate. Si daca exista si un televizor oricat de mic dar cu telecomanda puteti sta linistiti ca nu veti fi nevoiti sa va inghesuiti toti in sufragerie sau sa va certati pentru vreo emisiune anume.

            Pentru confortul musafirilor trebuie sa aveti mereu la indemana mai multe perechi de papuci de casa si eventual halate de casa comode, gen chimono. Asa veti fi sigur ca nu va veti trezi cu covoarele sau parchetul murdarite de incaltarile oaspetilor.

            Pentru a va intretine musafirii le puteti oferi o carte buna din biblioteca dumneavoastra. In acest fel veti gasi ceva de discutat in comun. Si daca cunoasteti deja ceea ce ii intereseaza pe oaspeti atunci puteti cumpara cateva reviste de specialitate mai recente. Si jocurile de genul carti de joc sau puzzle, remmy pot fi pretexte pentru o comunicare mai buna.

 colt de liniste  

 Ultimele retusuri pe care le puteti face camerei de oaspeti sunt bineinteles aranjamentele florale proaspete. De asemenea apa proaspata plata sau minerala si paharele curate nu trebuie sa lipseasca de pe masa sau de pe noptiera. Nici servetele simple sau umede nu vor lipsi din camera.

                 Daca veti intretine o oarecare ordine si curatenie in aceasta camera nu veti fi obligata sa faceti schimbari majore sau eforturi prea mari inainte de sosirea unor musafiri.

www.incasa.ro

15 februarie 2007

Altheate