Mobilierul din lemn masiv si din bambus

mobila din lemn masivMobila din lemn masiv reprezinta obiecte frumoase, decorative, parca rupte din natura. Acestea sunt de cea mai buna calitate, iar ca si design pot fi moderne sau clasice, gasindu-si locul in orice incapere. Mobilierul din lemn masiv poate fi extrem de practic, iar durata de viata foarte lunga, astfel aducand o mai buna calitate a vietii proprietarilor care o detin. In majoritatea cazurilor aceasta mobila este fabricata din lemn masiv natural, copacii preferati si cu cele mai bune calitati fiind stejarul, artarul, fagul sau arinul. Specii, din lemn tare sau mediu din punct de vedere al duritatii, sunt cele mai indicate pentru fabricarea acestui tip de mobila. Arinul este un arbore care creste repede dupa ce este plantat in locul pomilor defrisati in scopul fabricarii mobilei.

Aceasta este lipita in fabrici cu un adeziv special, care nu contine formaldehyd si care nu afecteaza mediul inconjurator. Spre deosebire de alti adezivi sintetici, acesta nu emana gaze toxice, iar climatul din incaperi nu este influentat in mod negativ.

Pentru fabricarea acestui tip de mobila se folosesc numai parti din lemn masiv, fara suplimente de furnir. Acest lucru o face sa fie foarte rezistenta si cu o durata lunga de viata. Pentru ingrijirea suprafetelor aveti nevoie doar de o ceara speciala pentru acest lucru. Culorile difera in functie de lemnul folosit pentru fabricarea mobilierului. Astfel mobila din lemn de artar este foarte deschisa , aproape alba, iar cea din fag poate sa aiba nuante de la maro deschis pana la maro auriu. Odata cu trecerea anilor lemnul se mai inchide la culoare. Fiecare piesa de mobilier din lemn masiv este unica datorita structurii naturale pe care o detine si care s-a creat datorita fibrelor din lemn. Suprafata comodelor, a meselor, scaunelor, dulapurilor s.a.m.d. este fina si placuta la atingere. De asemenea, mobila masiva raspandeste un miros placut, astfel contribuind la o ambianta placuta in incaperi.

Paturile din lemn masiv sunt foarte stabile, asigurand un somn linistit si sunt foarte potrivite pentru persoanele care sufera de alergii. Camera copiilor amenajata numai cu mobilier din lemn masiv creaza o atmosfera placuta, primitoare, datorita tonurilor calde.

Mobilierul din lemn de bambus este cunoscut de foarte multi oameni, dat fiind fapul ca cel mai frecvent se regaseste pe terase sau in gradini.  Bambusul face parte din familia ierburilor inalte si pe de-o parte reprezinta planta decorativa, care danseaza si se leagana in adierile vantului. Pe de cealalata parte bambusul creste repede si este usor de de intretinut. In conditii optime, acesta poate sa creasca si cate 100cm pe zi! In China locuitorii planteaza bambusul considerandu-l ca fiind o planta de cultura si il asociaza cu numeroase mituri. Acesta planta reprezinta aici rezistenta si taria, astfel straneste interesul multor producatori de mobila. Mobila din bambus confera oricarei incaperi un flair asiatic. Bambusul poate fi combinat cu aproape orice alt material, astfel multumind cerintele si pretentile oricarui cumparator. In magazinele de specialitate mobila din lemn de bambus se regaseste pentru orice incapere: living, terasa, gradina de iarna, bucatarie, dormitor, etc.

Sursa foto

InCasa.ro