O noua gradina cu putin efort si cheltuieli minime

gradinaChiar daca la inceput o sa vi se para complicat, sa construiti o gradina nu este atat de greu pe cat pare.

Pentru a porni cu dreptul trebuie sa urmariti cu atentie aspectele legate de lumina, vant, spatiu si stil. Acesti factori va vor ajuta sa alegeti plantele potrivite pentru viitoarea gradina.

Incepeti intr-un mod profesionist si incercati sa asezati pe hartie toate informatiile. Chiar daca in prima faza totul o sa vi se para foarte complicat si fara sfarsit, rezultatul o sa fie unul exceptional. De asemenea prin punerea ideilor pe hartie veti scapa de frustrarile legate de aspectul final si procesul de amenajare va fi unul mult mai eficient.

Primul pas pe drumul catre o gradina de vis ar trebui facut prin inventarierea lucrurilor ce exista deja in spatiul pe care vreti sa-l amenajati. Spre exemplu lista poate sa cuprinda locatia casei, gardul ce o inconjoara sau copacii si arbustii deja plantati.

In urmatoarea etapa analizati in ce directie este nordul, sudul, estul si vestul, din ce directie bate vantul, care sunt elementele care pot fi scoase in evidenta si care sunt cele care nu ar trebui lasate la vedere. Astfel veti avea o imagine de ansamblu asupra aranjarii spatiului si veti sti cum ar trebui si cum nu ar trebui sa arate viitoarea gradina.

In ultima faza puteti intocmi o lista cu ce v-ar placea sa aveti in gradina. Astfel veti evita problemele ce ar putea aparea la "asezarea" elementelor. O gradina ar trebui privita asemeni unei incaperi. Ea are nevoie de propriul stil, de accesorii si de o asezare eficienta a elementelor in asa fel incat acestea sa ofere privitorilor impresia de spatiu si aerul unui design intocmit cu bun gust.

GradinaMea.ro