Oglinda, oglinjoara...

oglinziIn timpurile demult apuse oglinda in casa era semnul bogatiei si al prosperitatii acelei familii. Astazi pot fi remarcate in orice locuinta, fiind asezate pe perete cu un anumit scop: cel pentru care sunt initial fabricate, insa si pentru a reda un aspect frumos, deosebit spatiului in care se afla.

Exista nenumarate variante de oglinzi: patrate, dreptunghiulare, in colturi, rotunde sau in forme neobisnuite. Exista oglinzi mari si mici, cu sau fara rama. Acestea din urma se gasesc in diferite forme, materiale, culori si stiluri. Un lucru este insa cert: toate oglinzile servesc aceluiasi scop si sunt in acelasi timp decorative.

Oglinda - o necesitate

Oglinda clasica este cea de perete, insa pe langa aceasta se afla si cea sprijinita de un suport si masoara cat inaltimea unei persoane. Aceasta se regaseste de cele mai multe ori pe holul sau in dormitorul locuintei.

In baie oglinda principala este prinsa de perete, deasupra ghiuvetei, insa pe langa aceasta mai exista si cea de cosmetica, care mareste foarte tare imaginea.

Un accesoriu foarte interesant, dar nu foarte des intalnit sau folosit, este oglinda de mana, cea cu maner. Deasupra unei comode, cu ajutorul unor aranjamente simetrice, oglinda poate fi integrata foarte bine in spatiul din locuinta.

Oglinda - elementul decorativ ingenios

Pe langa oglinzile in diferitele forme, marimi si stiluri, exista si elemente pentru accesoriile decorative pentru perete. Spre exemplu in cazul faiantei, exista modele incrustate cu bucatele de oglinda. Daca sunt asezate intr-un mod anume se poate obtine un element decorativ din oglinzi de mare efect. Exista de asemenea in magazinele de specialitate oglinzi in forma de litere sau de cifre in diferite marimi.

Asezarea oglinzii

Exista o regula de baza cu privirea la atarnarea oglinzilor de perete. Acestea pot fi foarte grele, de aceea este indicat sa fie prinse de perete numai cu suruburi potrivite.

Oglinzile pot mari o incapere din punct de vedere optic, insa trebuie sa avem grija, deoarece daca aceasta este prea mare strica intreaga amenajare.

Sursa foto

InCasa.ro