Ordine in dulap si in camera copiilor

ordine si disciplinaIdei si trucuri pentru stabilirea ordinii din dulap si in camera copiilor

O locuinta frumoasa cu o ambianta primitoare si confortabila nu depinde numai de elementele de mobilier si de accesorile decorative achizitionate pentru amenajarea  interioara, ci si de cum stim sa pastram ordinea.

Dressingul este poate cea mai importanta piesa de mobilier sau spatiu, deoarece aici ascundem toata imbracamintea, accesoriile si nu numai. Iata cateva trucuri pentru a nu avea probleme cand este vorba de gasirea anumitor lucruri.

1. Indicat este sa ordonam hainele si celalate lucruri in functie de cat de des sunt ele purtate. Spre exemplu, manusile, fularele si caciulile depozitate intr-o cutie trebuie asezate undeva la vedere, pentru a fi gasite cat mai repede si fara prea mult efort. In schimb, costumele de baie depozitate intr-o alta cutie si amplasate undeva in spatele dulapului, astfel incat sa nu ne incurce cautarea altr lucruri utile anotimpului in care ne aflam.

2. Si pentru cravate sau esarfe gasim un loc mai bun decat sa le atarnam undeva pe usa dulapului. Pentru acestea exista cutii speciale in care le putem aranja, dupa ce le indoim corespunzator.

3. Costumele si rochile de seara, pe care le purtam destul de rar sau care corspund diferitelor sezoane, ar trebui protejate in huse speciale.

4. In cazul in care in dressing nu mai exista loc, avem posibilitatea de a depozita hainele sezoniere in “dulapuri” mobile din lemn sau aluminiu, foarte usoare, cu rafturi si “usi” dintr-o panza speciala. Acestea pot fi asezate in pod sau in pivnita.

Depozitarea pantofilor

Depozitarea adecvata a pantofilor reprezinta o tema importanta in special pentru doamne. Visul oricarei femei pasionata de incaltaminte este probabil sa detina un dressing intreg cu multe rafturi protejate de usi din sticla.

Suportul de pantofi sau chiar dulapioarele speciale pentru depozitarea acestora sunt mai putin spectaculoase, insa foarte utile. O alta alternativa sunt cutiile transparente sau sacii din panza special creati pentru incaltaminte.

Idei pentru depozitarea jucariilor din camera copiilor

Atunci cand sunt si copii in casa este si mai greu sa mentinem ordinea in locuinta. Micutii se joaca si imprastie in toata casa animalele din plus, jucariile, paturile si pernele din care isi construiesc corturi, masinutele sau papusile.  Pentru a fi mai usor pentru parinti, exista cutii si ladite din metal sau din lemn in care jucariile pot fi depozitate in ordine.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro