Piese de mobilier pentru amenajari feminine

Modul in care ne amenajam locuinta spune foarte multe despre noi. Dupa o privire de ansamblu ne putem da seama daca design-ul interior a fost realizat de un “el” sau de o “ea”.

O amenajare feminina se va distinge de una masculina prin liniile curbe, materialele si tesaturile luxoase, culorile discrete si detaliile asimetrice.

O diferenta se observa si in cazul mobilierului. Piesele de mobilier de inspiratie feminina prezinta motive florale si forme rotunjite ce dau interiorului un aspect elegant. Mai jos sunt prezentate cateva exemplare care vor fi mai mult pe gustul doamnelor.

Unul dintre acestea este Masa Stiletto care ne surprinde cu un design inspirat din liniile fermecatoare si mladioase ale pantofilor cu toc. Putem spune ca este cea mai feminina piesa creata pana in prezent.

Masa este executata din material acrilic intr-un rosu lustruit, alaturi de lemn furniruit pe partea exterioara. Piciorul mesei in forma de toc este din lemn de nuc sculptat manual. Stiletto pot fi folosita si ca birou, masa consola sau ca masa de toaleta.

O alta piesa de mobilier la fel de atragatoare este Scaunul din dantela. Creat de Dror Benshetrit, scaunul are forma unei cale deschise. Acesta este realizat din spuma poliuretanica, un cadru metalic si tesatura din dantela.

“Lampa palarie” este un accesoriu ce nu trebuie prea mult studiat pentru a ne da seama ca se potriveste mai bine in camera ei si nu in a lui. Dupa cum reiese din denumire, palaria este cea care l-a inspirat pe creator in realizarea acestui corp de iluminat. “Lampa palarie” poarta semnatura designerului Mars Hwasung Yoo.

Pe lista pieselor de mobilier feminine se afla si canapeaua “Form Follows Function” (Forma urmeaza Functia). Aceasta a fost creata cu ajutorul unui program pe computer, dintr-o singura linie continua. Forma a fost obtinuta prin taierea cu un laser a unor placi de otel care au fost ulterior indoite si apoi sudate. Canapeaua este foarte eleganta si are un aspect modern si minimalist.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro