Moda si mobila - Home Collection

"Cum imi gasesc stilul individual in cazul amenajarilor interioare?", aceasta este intrebarea pe care ne-o adresam adeseori, insa nu putem da un raspuns concret sau care sa ne multumeasca. Pentru a afla acest lucru este nevoie de timp si de mult interes cu privire la acest domeniu.

Cu siguranta foarte important este si aspectul cunoasterii de sine. De asemenea, trebuie sa stim sa ne raspundem la cateva intrebari de baza: De ce am nevoie? Ce imi place de fapt? Ce efect vreau sa obtin prin amenajare? Ce este cu adevarat important pentru mine?

mobila lux mobila lux mobila lux

O modalitate cu ajutorul careia sa ne facem ordine in ganduri si sa alegem exact ceea ce ne dorim este intocmirea unei liste sau a unei "agende" in care sa notam ce ni se pare important atunci cand citim articole sau sa decupati din reviste poze cu locuinte gata amenajate, cu diferite stiluri, accesorii din cataloagele de mobila, etc. Astfel puteti constata pe ce stil va axati, ce va place si ce vi se potriveste: fie ceva clasic, fie ceva modern sau fie o combinatie intre aceste doua.

De ajutor poate fi si examinarea sifonierului dvs. atat din exterior cat si din interior. Ce fel de sifonier este: unul conventional sau o rezolvare improvizata pentru a va "ascunde" garderoba? Ce fel de materiale, croieli sau modele sunt predominante printre haine?  Sunteti mereu in pas cu moda? Detineti multe perechi de jeans, materiale sofisticate sau mai degraba lucruri simple, in mare parte intr-o culoare? Va place ordine, va place ca fiecare lucru sa fie la locul lui sau de cele mai multe ori este haos total?

Exista cu siguranta o legatura dintre moda vestimentara si mobila. Atunci cand ne place un anumit brand, anumite creatii in materie de haine, daca preferam un anumit stil sau o anumita imagine, este de inteles sa ne dorim ca si in propria locuinta sa fim inconjurati de asa ceva. Este foarte adevarat ca daca amenajam locuinta cu obiecte de mobilier si accesorii de la acelasi producator sau de la acelasi designer. De cativa ani buni creatorii de moda au deschis si cateva linii: celebrele "Home Collection".

Preferintele pentru haine si mai exact pentru culorile acestora trebuie sa fie redate si in propriul camin. Preferati culorile pastelate sau cele reci, modele geometrice sau totul trebuie sa fie simetric? Exista anumite "lucruri" la care nu renuntati, care reprezinta ceva valoros pentru dvs., dar care nu se potrivesc deloc cu restul accesoriilor?

mobila lux mobila lux mobila lux

Designeroutfits - pentru orice locuinta

In pat ne rasfatam in asternuturi Calvin Klein, pe canapea troneaza tapiteria Armani, bem vinul din pahare Marc Jacobs - tot mai multi creatori de moda scot colectii si pentru acest domeniu. Este adevarat ca foarte avantajoase din punct de vedere financiar nu sunt, insa cu siguranta sunt mai rezistente decat o piesa vestimentara.

Tot mai multe branduri de moda nu mai pun accentul doar pe haine, incaltaminte, posete sau bijuterii, ci design-erii creeaza si mobila sau accesorii pentru o locuinta ideala. Asa numitele "Home Collection" pot fi gasite in orice incapere. Armani, Versace si Missoni sau Diesel, Esprit, Zara sau H&M se adreseaza atat cumparatorilor tineri cat si celor trecuti de varsta a doua. 

De ce sa adoptam un stil doar cand este vorba de vestimentatie? Incaperile oglindeste astazi mai mult ca niciodata propria personalitate. Un brand de moda arhicunoscut este caracterizat printr-un anumit lifestyle, printr-un anumit design si pentru calitate. Cand suntem multumiti de o anumita marca simtim nevoia sa o "aducem" si in casele noastre.

Asemanarea stilistica dintre moda si mobila aceleiasi case este evidenta de cele mai multe ori. Astfel, in cazul casei de moda Armani predomina pe podium eleganta, unerstatement si culoarea negru. In ceea ce priveste materialele aplicate pe mobila casei Missoni pot fi regasite culorile vii, luminoase, exact la fel ca si in colectiile vestimentare.

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

InCasa.ro