Piese de mobilier si accesorii moderne de baie

Printre cele mai recente si interesante aparitii in materie de design mobilier se gaseste si colectia ERGO proiectata de designerul Antonio Pascale.

Colectia este compusa dintr-o gama larga de articole, create special pentru amenajarea baii. Atat obiectele sanitare, piesele de mobilier cat si accesoriile au fost gandite sa “functioneze” ca un tot, atat din punct de vedere estetic cat si practic.

Elementele sunt realizate intr-o gama larga de modele, pentru a satisface cererile cat mai multor clienti. In aceasta colectie pot fi gasite modele pentru orice nevoie, chiuvete suspendate, cu picior sau integrate pe blaturi, elemente de mobilier, oglinzi si accesorii intr-o serie foarte speciala din lemn masiv Iroko ca: suporturi de prosoape, mese, lampi si umerase.

Din dorinta de a se apropia cat mai mult de natura, Antonio Pascale a optat pentru un design care reflecta in mod deliberat forme naturale, dar si pentru materiale din aceeasi zona, precum lemnul si ceramica. Mobilierul de baie si accesoriile realizate din lemn masiv conecteaza designul modern al baii cu natura, creandu-se astfel un spatiu functional, simplu dar si confortabil.

Lemnul folosit este din Iroko, o esenta de lemn din Africa, de culoare galben deschis, care cu timpul devine un maroniu inchis, foarte placut. Liniile elegante ale accesoriilor sculptate in forma de crengi si radacini de copac sunt “detaliile de rezistenta” a colectiei si dau un aer rustic, dar luxos baii. Cel de-al doilea material care ne atrage atentia este ceramica, folosita la realizarea obiectelor sanitare.

Ceramica este de asemenea evidentiata in forme elegante, rotunjite, netede si armonioase, pentru ca un unghi poate strica toata atmosfera. Astfel, liniile usor curbate ale colturilor obiectelor sanitare si cele ale accesoriilor creaza un echilibru vizual, ce este tot mai des intalnit in designul modern. Sentimentul de armonie este dat si de combinatia culorilor naturale de alb si maro. Ergo este un concept, o idee, o emotie, un nou mod de viata.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro