Scaunele potrivite pentru fiecare incapere din casa

Scaunul se afla printre primele obiecte cu care omul isi mobileaza locuinta. Aproape fiecare incapere dispune de un astfel de obiect. Nu se stie exact cand a aparut primul scaun si cine l-a creat, dar, de-a lungul timpului, aceasta piesa de mobilier a suferit modificari radicale.

A fost o perioada in care se punea accent pe obiectele utile si durabile, in care scaunele erau simple si rigide. Cu timpul, aspectul a devenit cel putin la fel de important ca functionalitatea, iar tendinta generala este de a crea scaune in conformitate cu interiorul arhitectural.

Acum, designul acestora variaza de la foarte simplu la deosebit de complex. Scaunele pot fi fixe, mobile, pliante, cu spatar sau fara, clasice sau moderne. Exista un anumit tip de scaun potrivit pentru fiecare incapere din casa. Alegerea se face in functie de designul interior si de destinatia incaperii.

In living se potrivesc scaunele moderne si comode, cu un design elegant si interesant. Spatarul acestora trebuie sa fie inalt si cu dimensiuni ceva mai mari decat cele din bucatarie. Scaunele tapitate reprezinta o buna alegere deoarece acestea pot fi asortate usor cu restul mobilierului, cu covorul sau tapetul.

Scaunele de bucatarie se aleg in functie de inaltimea mesei dar si in functie de spatiul avut la dispozitie. Acestea nu trebuie sa fie foarte mari sau inalte pentru a putea fi introduse cu usurinta sub blatul mesei. Se recomanda ca tapiteria scaunului sa nu fie dintr-un material care se pateaza usor. Tapiteria trebuie sa fie de asemenea de calitate si rezistenta la uzura.

Scaunele de bar sunt ceva mai inalte, in jur de 75 de cm. Cele cu cadru metalic cromat sau cu cadru de lemn sunt cele mai uzuale. Se recomanda scaunele de bar din burete tapitat, eventual si cu suport pentru picioare. Pentru birou sunt potrivite scaunele ergonomice. Acestea trebuie sa fie ajustabile , sa se potriveasca ca dimensiuni cu restul mobilierului si sa asigure confortul dorit.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro