Placi ceramice in stil natural

placi ceramiceIntr-un cuvant stilul rustic poate fi caracterizat astfel: intim. Placile ceramice corespunzatoare acestui stil sunt in nuante neutre sau in culori pastelate, iar decorurile sunt prezente aproape fara exceptie. Aspectul de teracota se afla printre favorite si este adoptat, in special, pentru pardoselile bucatariilor. Placile au o textura intentionat jucata, astfel incat sa dea senzatia de patina si produs realizat manual. In functie de desitinatia lor, se poate opta pentru placile rustice, potrivite indeosebi caselor de vacanta, care sunt mai mari si prezinta motive decorative pronuntate sau pentru placi ceramice, corespunzatoare unei locuinte urbane, cu dimensiuni mai mici pentru placajul peretilor si decoruri discrete, pastelate.

Placile care se incadreaza in stilul natural pot fi folosite pentru crearea mobilierului fix, in special pentru bucatarii. Suprafetele pot fi lucioase sau matuite si usor neregulate (pentru a da senzatia de manufacturare). Combinatiile sunt cele ce scot in evidenta frumusetea ambientului. Un decor cu flori sparge monotonia si constituie punctul de plecare in crearea unei ambientari ulterioare cu ajutorul textilelor, iar formele simple pot deveni interesante prin asocierea diverselor culori care sa dinamizeze finisajul cu placi.

Pentru a se adapta cerintelor actuale din designul ambiental, placile ceramice naturale trebuie sa aiba un look contemporan. Natural, dar urban este combinatia favorita. Fara ornamente sau culori stridente, placile ceramice naturale urbane amintesc de piatra. Decorurile fine, discrete echilibreaza caroiajul de placi si accentueaza proportiile la scara umana ale incaperii.

Pentru zonele de zi, respectiv pentru: livinguri si sufragerii, puteti alege pentru pardoseala placi ceramice de dimensiuni mari. Motivele sau decorurile trebuie sa fie discrete si asortate cu ansamblul ambientului. Textura si culoarea placilor pentru pardoseala pot imita piatra sau pielea naturala, conferind o senzatie placuta de intimitate si confort.

Placile ceramice naturale sunt potrivite si spatiilor exterioare. Se potrivesc foarte bine teraselor, serelor sau gradinilor, pentru ca au culori neutre din gama nuantelor de pamant, iar texturile imita teracota, piatra sau caramida. De asemenea, exista serii de placi destinate fatadelor sau soclurilor cladirilor. Astfel de finisaje fac legatura firesc intre spetiul verde amenajat la exterior si interiorul locuintelor.

Photo: homeholic.com

Corina Dovinca
InCasa.ro