Plante de apartament cu aspect ciudat

La fel ca orice piesa de mobilier, si plantele contribuie intr-o anumita masura la aspectul casei tale, motiv pentru care si acestea trebuiesc alese in functie de stilul de amenajare si de dimensiunea camerei.

Daca sunteti o persoana nonconformista cu siguranta ati renuntat la piesele de mobilier si la decoratiunile clasice in favoarea celor sofisticate si interesante. Iar pentru un astfel de decor, si plantele ornamentale trebuie sa fie pe masura. Mai jos va sunt prezentate cateva forme, culori si modele create de natura, care cu siguranta se vor potrivi cu stilul nonconformist al incaperilor dumneavoastra.

Una dintre cele mai spectaculoase plante ornamentale, care ne surprinde prin aspectul ei mai putin obisnuit, este Kalanchoe thyrsiflora, o planta din Africa de Sud, care este cunoscuta si sub denumirea de Varza desertului sau Doamna alba. Kalanchoe thyrsiflora face parte din familia polantelor suculente si dezvolta frunze dispuse intr-o rozeta.

Frunzele sale gri-verzi cresc in lungime aproximativ 15 cm si capata o nuanta rosiatica atunci cand sunt expuse in batatia directa a soarelui. Plantele mature pot produce o “explozie” de flori galbene parfumate. Insa, acest spectacol este oferit doar o singura data, deoarece planta moare dupa ce procesul de inflorire se termina.

O alta planta care ne surprinde prin aspect este Platycerium bifurcatum, care are nevoie de o planta-gazda pentru a se putea dezvolta. Planta apare in mod natural in Noua Guinee, si de-a lungul coastelor din Queensland si New South Wales. Feriga creste pe muschi, pe trunchiuri si ramuri de copaci, dar, indiferent de planta-gazda, planta are un aspect interesant. Planta se acomodeaza foarte bine in mediul interior daca ii sunt asigurate conditiile necesare dezvoltarii: umiditate ridicata si temperaturi intre 10 si 24 grade C.

Nu este un bonsai, dar poate capata un aspect specific acestuia. Este vorba despre Juniperus procumbens, o planta speciala de apartament care are nevoie de un ghiveci foarte inalt pentru a se putea dezvolta, deoarece radacinile obisnuiesc sa creasca foarte adanc in pamant. Planta este cunoscuta si sub denumirea de Ienupar japonez.

Daca vreti sa va surprindeti invitatii, optati pentru planta Ornithogalum longibracteatum. Aspectul sau pare sa fie unul destul de comun, dar nu pentru o floare. De forma unei cepe, planta are un tubercul care nu se dezvolta in sol, ci pe sol, iar frunzele sale sunt plate si incovoiate. Planta este usor de intretinut si nu trebuie sa fie transplantata. Ornithogalum longibracteatum este o planta potrivita pentru un interior nonconformist, datorita mai ales aspectului ei deosebit care va atrage intotdeauna atentia.

Sursa foto

A.I.

editor artline.ro