5 flori care se deschid doar noptea

Noptile au propria lor frumusete, mai ales cele cu luna plina cand se pot observa mai usor florile care se deschid doar dupa lasarea serii. Aceste flori se remarca indeosebi prin parfumul patrunzator, frumusetea lor fiind mai rar admirata datorita faptului ca se inchid odata cu rasaritul soarelui.

Cei care prefera plimbarile la ceas de seara si vor sa se bucure de o gradina inmiresmata si frumos colorata si pe timp de noapte, isi pot decora gradina cu cateva exemplare de flori care incanta privirea doar dupa lasarea intunericului.

Aceste flori isi deschid petalele doar dupa ce soarele apune pentru ca ele atrag mai ales insecte de noapte care le polenizeaza la lumina lunii. Daca ar fi sa facem un clasament al celor mai cunoscute flori de nopate, in capul listei ar figura Regina noptii.

Cunoscuta pentru mireasma sa imbatatoare, aceasta floare este una dintre cele mai iubite de gradinari. Floarea are forma de trompeta iar cromatica ei variaza in functie de specie. Cele mai comune culori sunt: alb, rosu, roz, mov si galben. Regina Noptii este o planta usor de crescut. Planta infloreste la inceputul verii si poate fi admirata astfel pana la sfarsitul toamnei.

Iasomia de noapte este o alta floare care se face remarcata dupa amurg. La fel ca si Regina noptii, Iasomia de noapte are o mireasma placuta, destul de puternica. Floarea creste pe un arbust care poate atinge inaltimea de 4 metri. Iasomiile de noapte au in general culoare alba, cu o tenta de verde. Exista unele soiuri de plante care au flori de culoare galbena, dar acestea sunt mai putin intalnite.

Clopotelul de noapte este o alta floare care iubeste lumina lunii si se deschide numai noaptea. Denumirea stiintifica a acesteia este Aquilegia vulgaris si este o floare uimitor de frumoasa, cu petale ascutite. Parfumul ei este atat de puternic incat poate provoca stari de ameteala daca planta este tinuta intr-o incapere inchisa. Trompeta ingerului ne poate incanta prin varietatea sa cromatica. Aceste flori se gasesc in nuante de alb, galben, portocaliu, roz si rosu. Dupa cum reiese si din denumirea sa, floarea are forma de trompeta. Trompeta ingerului emana un miros de citrice.

Floarea lunii completeaza lista florilor care schimba aspectul gradinii pe timp de noapte. De culoare alba, floarea lunii atrage fluturii care zboara noaptea, ce ajuta la procesul de polenizare. Planta creste pana la 20 de metri inaltime iar florile sale emana un miros placut, foarte apreciat de gradinari.

 

InCasa.ro