Reconditionarea mobilierului

mibilier

Reconditionarea mobilierului prin intermediul vopselelor

Mobilierul pe care il achizitionam are doua caraceristici: este practic si are rol decorativ. Cine doreste sa-i dea un nou aspect mesei, comodei sau scaunelor are nevoie de putina imaginatie, iar astfel intreaga incapere se va transforma.

Cu ajutorul unui strat de vopsea putem readuce atentia asupra unor piese de mobilier total neglijate sau care “deteriorau” intreaga imagine a incaperii. Vopseaua poate fi mata sau daca dorim sa scoatem anumite aspecte si mai mult in evidenta putem opta pentru vopsele care dau un luciu de efect oricarei suprafete.

Astfel un mobilier proaspat lacuit poate fi accesorizat cu desene, forme si modele in alte nuante cu ajutorul sabloanelor. Nu este nevoie ca mobilierul nostru sa fie din lemn masiv ca sa poate fi vopsit, exista culori rezistente care arata foarte bine si pe altfel de suprafete.

Glazura protejeaza suprafetele vopsite

Glazura transparenta se aplica de regula ca protectie impotriva zgarieturilor. Astfel daca optam pentru diverse modele si nu dorim sa sara vopseaua si sa se strice, indicat este sa dam un strat cu glazura de lemn peste acestea, astfel suprafata va fi bine protejata.

Uleiuri si ceara colorata

Este binecunoscut faptul ca uleiurile si ceara ajuta la ingrijirea suprafetelor din lemn, insa nu multi stiu ca aceste doua substante pot fi folosite pentru a da lemnului un nou aspect prin diferitele modele care pot fi “desenate”.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro