Reteta pentru o gradina linistita

Daca preferati ca gradina dumneavoastra sa fie mai mult un loc linistit in care sa va relaxati decat un loc perfect functional, iata unde anume trebuie sa lucrati intens pentru a obtine efectul dorit:

 

Peluza

...este o zona care va ''inghiti'' foarte multa apa - stim ca gazonul trebuie ingrijit in mod special. In ciuda acestui lucru, pentru o gradina este mult mai recomandata o zona verde, decat griul cimentului. Puteti alege un gazon cu trifoi sau banuti, pentru a avea un camp in miniatura, sau puteti planta prin iarba diferite specii de plante medicinale sau aromatice.

 

Iluminarea gradinii

Avand in vedere ca luminile menite sa transforme gradina intr-o zona feerica pe timpul noptii sunt construite special pentru a sta afara, ar fi ideal sa cumparam corpuri de iluminat alimentatate de energie solara.

 

Terasa

...poate fi amenajata pe placi de lemn, de buna calitate, rezistente. Ambianta va fi perfecta. Aveti grija numai la melci - ei adora lemnul si umezeala care se formeaza in jurul acestuia.

 

Fantanile de gradina

Daca doriti sa atrageti in gradina pasari sau alte genuri de animale salbatice, o simpla chiuveta veche sau oala pot deveni surse de apa, cu conditia ca acestea sa fie aranjate frumos (eventual le puteti aseza in mijlocul unor tufe joase de flori, pentru a crea un contrast placut intre luciul apei si florile cu texturi diferite). Daca aveti o gradina mai mare, atunci puteti amenaja un iaz, in care, eventual, sa cresteti pesti.

 

Mobilierul de gradina

Inainte de a cumpara este recomandabil sa va informati mai intai, pentru ca numai astfel veti reusi sa cumparati mobilierul de gradina potrivit si care va dura mult timp. In primul rand trebuie sa va hotarati daca aveti nevoie de mobilier pliant, care trebuie adapostit in magazie sau garaj pe perioada iernii, sau mobilier din lemn masiv sau ciment chiar, care ramane afara, in gradina, pe toata perioada anului. Daca vreti ca mobilierul sa fie o parte permanenta din gradina, atunci e recomandabil sa cumparati mobilier masiv, din lemn rezistent la intemperiile vremii, din aluminiu, fier tratat astfel incat sa nu putrezeasca.  O idee buna este sa investiti si in niste huse pentru modilierul de gradina. Husele exista acum intr-o varietate de culori si forme; in plus, ele va vor scuti de cheltuieli, pentru ca vor prelungi viata mobilei cu cativa ani buni; desigur, alegeti culori care sa se armonizeze cu gradina si florile din ea.