Rolul culorilor in decorarea spatiilor exterioare

Amenajarea unui spatiu exterior prezinta o provocare la fel de mare ca si in cazul amenajarii unui spatiu interior. In ambele cazuri decorul trebuie gandit pana la cele mai mici detalii, caci detaliile fac diferenta.

Culoarea este acel element care nu ar trebui sa lipseasca din nicio amenajare. Si terasa si foisorul au nevoie de mai multa culoare, chiar daca acestea se afla in mijlocul naturii, unde se gasesc atat de multe variatii de culori.

Aceste spatii exterioare pot fi animate folosind materiale textile in diferite culori, cu ajutorul vopselei si a elementelor de decor. Accentele luminoase fac ca decorul terasei sa arate festiv si primitor.

Mobilierul de exterior cu perne simple in culori deschise, amestecat cu accesorii decorative colorate - ghivece de flori, sfesnice, felinare si perne decorative, creeaza un decor ce invita la relaxare.

Accentele de culoare trebuie sa fie vibrante, de la roz pana la fucsia, in diferite forme moderne, geometrice sau florale. Si culorile neutre sunt potrivite pentru terasa. De exemplu, combinatia alb-maro te duce cu gandul la nisipul fin al marii. Aceasta combinatie poate fi realizata folosind un mobilier din ratan si perne tapitate albe. Daca terasa nu este acoperita este indicat sa se foloseasca un mobilier din lemn, rezistent la intemperiile vremii, iar pernele decorative sa nu fie fixate, pentru a putea fi stranse usor in caz de ploaie.

Putem crea o explozie de culoare in decorul terasei folosind piese de mobilier in nuante vii. De exemplu, putem folosi scaune galbene sau rosii, pe care sa le asortam cu cateva lampi colorate si cu fotolii in culorii la fel de vesele. Mobilierul colorat va fi scos si mai mult in evidenta daca il vom combina cu alte piese de pe terasa in nuante mai inchise.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro