Perdelele si draperiile - accesorii decorative pentru terase

Atunci cand termometrele arata multe grade cu plus, iar aerul devine irespirabil, ne gasim refugiul in spatiile amenajate in aer liber. Terasa sau foisorul devine “camera de zi” in sezonul estival, iar amenajarea cu bun-gust a acestora aduce si buna-dispozitie.

Pentru realizarea un mediu confortabil si elegant nu trebuie sa lipseasca din decor cateva elemente necesare: mobilierul adecvat sub forma de canapele, masa si scaune, dar si accesorii precum pernele decorative si covoare confortabile.

Pe lista decoratiunilor se numara si perdelele si draperiile, cu toate ca aceste elemente sunt mai degraba pentru interior decat pentru exterior. In primul rand, draperiile ajuta la delimitarea spatiilor. Este uimitor cum aceste “panze” creeaza “camere” in aer liber.

Chiar si in spatiile deschise avem nevoie de intimitate iar perdelele blocheaza toate privirile indiscrete din jur. Acestea au si rol de protectie, ofera umbra in zilele caniculare.

Perdelele pentru terase pot fi realizate din materiale fine, precum voal, organza, dantela, si pot fi secondate adesea de draperii. Perdelele trebuie alese nu numai in functie de terasa in sine, ci si de amplasamentul acesteia (langa piscina, in veranda casei, in fata locuintei, in livada), de nevoia de intimitate (mai deschise la culoare sau mai inchise), de cat de multa lumina vrem sa avem pe terasa.

Pentru un efect aparte putem asorta perdelele cu alte materiale textile care “imbraca” terasa. In culori linistitoare sau in nuante tari si versatile, in imprimeuri elegante, florale sau dungi, perdelele si draperiile ofera spatiului un aer sofisticat si elegant.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro