Casuta din gradina – spatiu de depozitare sau loc de joaca?

Gardurile vii, plantele decorative, bancile si aleile serpuite sunt “accesoriile” cele mai des folosite la decorarea unei gradini. Casuta de lemn se numara de asemenea printe cele mai apreciate elemente decorative insa putini proprietari care stau la case au norocul sa detina gradini suficient de mari pe suprafata carora pot construi una.

Construite in mare parte din lemn, acestea se incadreaza in mod elegant in gradina, in perfecta armonie cu natura. Casutele de gradina pot iesi in evidenta printr-un design original, daca se doreste acest lucru, sau se pot “pierde in peisaj” atunci cand sunt acoperite cu plante cataratoare sau sunt vopsite in culori naturale.

O casuta de lemn da un aer feeric, de basm gradinii, dar pe langa rolul ei estetic, aceasta poate fi foarte practica. Micuta si cocheta casuta poate fi foarte utila pentru adapostirea lucrurilor care nu mai au loc in casa, pentru depozitarea jucariilor celor mici sau pentru depozitarea uneltelor de gradinarit.

De asemenea, acesta poate fi amenajata ca si loc de joaca sau ca spatiu pentru organizarea petrecerilor din familie. Indiferent in ce scop este folosita, casuta trebuie sa fie in armonie cu restul elementelor din gradina. Marimea casutei trebuie raportata la dimensiunea gradinei iar culorile trebuie sa se regaseasca in paleta cromatica ce defineste gradina.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro