Salata, o arma eficienta anti-kilo

SalataSalata, o arma eficienta anti-kilo 

Pentru a scapa de cateva kilograme nu este obligatoriu sa renunti la mancare. Dimpotriva, este suficient sa mai adaugi o salata la meniul preferat.

Incredibil, dar asta sustin cercetatorii americani, recunoscuti in lume pentru stradania lor de a pune la punct formule eficiente de slabit. Se stie ca aproximativ jumatate din populatia SUA are probleme in ceea ce priveste greutatea corpului.

PROPUNERE. Cercetatorii americani vin cu o propunere generoasa menita sa diminueze sentimentul de frustrare pe care-l acuza cei care urmeaza diete hipocalorice severe. Astfel, ei au demonstrat ca o salata verde la fiecare masa ne ajuta sa slabim. Ei au testat pe un lot de 42 de femei efectele acestui regim si au ajuns la concluzii incurajatoare. Adaugarea unei salate verzi la fiecare masa principala presupune 50-100 de calorii. Dar in ansamblul unei mese, consumul de calorii scade cu 7% pana la 12%. Explicatia este simpla: o salata verde la inceputul mesei creeaza mai rapid starea de satietate si, astfel, scade pofta pentru meniul principal sau pentru desert, care se stie sunt mult mai calorice decat o banala salata verde.

FARA SOS. Totusi, cercetatorii americani atrag atentia ca exista pericolul de a esua experimentul, din cauza sosului. Evitati sa asezonati salata cu otet sau ulei in cantitati mari. Evitati combinatia salatei cu maioneza sau smantana. Toate aceste retete, de altfel extrem de apetisante, sunt extrem de calorice.