Scaunul fantoma

scaunul fantomaScaunul fantoma a lui Philippe Starck (initial fabricat pentru Kartell), a fost lansat in anul 2002 si are un aspect postmodernist clar, imbinand liniile regale ale scaunelor clasice Louis XV cu materialul modern - policarbonat turnat. Atunci cand a aparut pe piata, designerii au intuit impactul pe care il va avea si chiar si acum, dupa aproape un deceniu, scaunul fantoma se afla inca in topul preferintelor cumparatorilor. Pe masura ce a devenit tot mai cunoscut, acest scaun a inceput sa fie apreciat pentru versatilitatea si practicitatea lui.

Stilul scaunului fantoma il face potrivit pentru spatiile traditionale, iar materialul din care este confectionat il face perfect pentru incaperile moderne. Este cea mai potrivita combinatie intre vechi si nou si, pentru ca este foarte rezistent la zgarieturi si la schimbarile meteorologice, poate fi folosit atat in interior cat si in exterior. 

Scaunul este creat dupa liniile clasice Louis XV: partea din spate este rotunjita reamintind de forma medalioanelor antice; liniile sunt simple si clare, insa forma este mult mai liniara si mai geometrica. Din punct de vedere al materialului, exista varianta din policarbonat transparent sau cea din policarbonat opac, ambele obtinute prin injectarea intr-o singura matrita. Este disponibil in trei inaltimi unice si intr-o multitudine de culori. Este un scaun stabil, confortabil, rezistent la zgarieturi, la socuri si la agentii atmosferici. Reprezinta un alt exemplu de inovatie tehnica marca Kartell, care a contribuit la recunoasterea companiei in intreaga lume. O piesa de mobilier cu o incontestabila carisma si personalitate, care se adapteaza oricarui mediu interior sau exterior.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro