Schimba aspectul locuintei cu ajutorul materialelor textile

Pentru a schimba decorul incaperii, adoptand un nou stil de design interior, altul decat cel precedent care poate nu te mai reprezinta, nu este necesar sa inlocuiesti mobilierul, sa zugravesti peretii sau sa schimbi pardoseala. Aspectul unei incaperi poate fi imbunatatit doar prin adoptarea unor accesorii textile, sau prin schimbarea celor prezente cu altele noi.

Materialele textile reprezinta un pion important in amenajarile interioare. Textilele finiseaza decorul unei incaperi si tot ele faciliteaza redecorarea oferindu-ne acea posibilitate de a schimba aspectul camerei atunci cand simtim nevoia. De multe ori, designerii se joaca cu o varietate de materiale pentru a crea aspectul dorit. Prin folosirea corecta a tesaturilor ei realizeaza un ambient prietenos, calduros, inedit, colorat sau contrastant in interiorul pe care il amenajeaza.

Imaginati-va ce ar insemna o incapere fara perdele, cuverturi, fete de masa. Camera ar parea goala, lisita de caldura si confort. Fie ca este vorba de dormitor, de camera de zi sau de bucatarie, majoritatea elementelor de decor prezinta o legatura intrinseca cu materialele textile. Alegerea corecta a acestora poate pune in valoarea stilul pe care l-ai ales sau, din contra, rezultatul ar putea fi unul dezamagitor.

In dormitor, materialele textile nu te ajuta doar sa iti creezi atmosfera dorita, ci iti ofera si confortul de care ai nevoie. Si cum patul este piesa de rezistenta a incaperii, trebuie sa-i acorzi atentia cuvenita. Alege un asternut din materiale naturale din bumbac sau matase in culori relaxante de verde olive, violet lavanda sau in nuante calde care nu deranjeaza privirea. Perdelele si draperiile "imbraca" orice interior intr-un mod placut, transformand o incapere banala intr-un interior elegant. In functie de incapere, putem opta pentru o perdea uni in spatiile mai mici, sau o combinatie de perdea-draperie pentru camerele spatioase, precum zona de living si de dinning.

Cu ajutorul pernelor decorative poti schimba aspectul camerei de zi. Fiind plasate adesea pe canapea, aceste accesorii atrag privirea iar efectul va fi maxim daca acestea sunt create din acelasi material ca cel al draperiilor. Canapeaua, patul si fotoliile isi pot redobandi aspectul de nou prin schimbarea tapiteriei. Optati pentru materiale textile special create pentru tapitarea obiectelor de mobilier si nu folositi alte tipuri de tesaturi deoarece acestea nu vor rezista in timp.

Un alt element important in definirea decorului este covorul. Un criteriu in alegerea covorului il reprezinta materialul din care este realizat. Pentru zonele de trafic intens sunt recomandate covoarele din materiale usor de curatat si intretinut. Culoarea, temele si texturile potrivite pot crea mediul perfect intr-o locuinta. Materiale pot conferi atat un aspect stilat, modern, cat si unul contemporan sau traditional oricarui decor.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro