Reparati covoarele stricate

 

La cat costa covoarele si carpetele in zilele astea, toti vrem sa ne asiguram ca cele din casele noastre rezista. De aceea, unul dintre cele mai dezastruoase lucruri care se poate intampla este sa se pateze sau sa ia putin foc covorul. Totusi, chiar daca covorul dumneavoastra a avut un accident, acest lucru nu inseamna neparat ca trebuie sa-l inlocuiti, putand inlocui sau carpi zona afectata.

A repara o mica arsura sau o mica pata poate fi la fel de simpu ca si taierea marginilor tocite ale covorului. Utilizand niste foarfece ascutite sau chiar o unghiera taiati cu atentie capetele patate. Nu taiati prea mult sau prea adanc deoarece covorul va parea ca a fost tuns necorespunzator.

Daca semnul este mai adanc, ar putea sa fie nevoie sa imprumutati niste fibre de covor. Inlocuiti fibrele stricate pana jos, apoi taiati niste fire din covor care nu sunt la vedere (de exemplu cele care sunt sub sifonier sau sub pat). Utilizand o scobitoare municti cu atentie si cu grija sa puneti cate p picatura de adeziv la capatul firelor. Apoi lipiti aceste fire de partea inferioara a covorului, de unde le-ati extras pe cele deteriorate. Acest proces este foarte incet si solicitant, deoarece trebuie sa aveti mare grija sa nu lipiti si alte fire.

Daca aveti o pata care este adanca sau acopera o zona mai mare va trebui sa inlocuiti zona afectata. Cel mai indicat este sa inlocuiti acea zona cu parti din covor care nu sunt la vedere. Cel mia bine este sa puneti partea care o sa o inlocuiasca pe cea patata deasupra, sa o fixati bine si apoi sa taiati ambele parti. Astfel, bucata care o va inlocui pe cea stricata va fi exact cat zona distrusa.

Puteti utiliza de asemenea si banda pentru covor dublu adeziva, insa aceasta in timp isi va pierde din adeziune. De asemenea, aceasta nici nu rezista foarte bine la umezeala la care este supus covorul atunci cand il curatati. Sau mai puteti folosi adeziv rezistent la apa, care va rezista mai bine la solutiile de curatat covoarele. Puneti adeziv pe margini si lipiti, insa aveti grija sa nu se lipeasca si fibre care nu au nimic.

    www.incasa.ro

15 Mai 2007

Nicoleta Oprea