5 idei utile pentru un dormitor relaxant

DormitorDupa cum probabil ca stiti dormitorul reprezinta locul care va ofera siguanta si confort, este spatiul de relaxare si de regasire... sau, cel putin, asa ar trebui sa fie. In mod cert este incaperea in care va sfarsiti ziua si in care va incepeti o alta zi din viata. In aceste conditii felul in care alegeti sa va amenajati acest spatiu trebuie sa corespunda gusturilor dvs si sa va aduca zambetul pe buze in fiecare zi.  

 

Conform designerului Jennifer Thoden, puteti apela la cateva trucuri pentru a va transforma dormitorul intr-un spatiu relaxant si calm:

 

1. Vopsiti peretii si decorati intreaga incapere in culoarea dvs favorita. O alta varianta este aceea de a folosi doua culori complementare: rosu si verde, albastru si rosu sau galben si violet. In cazul in care preferati culoarea portocalie utilizati-o in cea mai mare parte a spatiului, folosind verdele pentru accente. Daca violetul este culoarea care va relaxeaza, puteti vopsi peretii in aceasta culoare, introducand in decor perne sau obiecte decorative, gen: vaze de culoare galbena. Ideea este sa utilizati numai acele culori care va confera o stare pozitiva.

 

2. Folositi un singur tip de material, insa folositi-l pretutindeni. Multi intre noi gasesc dificila misiunea de a asorta diferite tipuri de materiale in mod fericit. Uneori, combinarea diferitelor modele, cum ar fi cele florale cu cele clasice, incarca decorul si ii confera un aer aglomerat. Asadar, alegeti un singur tip de material, cel care se potriveste cel mai bine cu zugraveala si utilizati-l pentru draperii, lenjeria de pat si chiar  pentru tapiseria scaunelor si a fotoliilor.

           

3. Icludeti in decor lumanari si creati efecte luminoase deosebite cu ajutorul lampilor, a spoturilor si a altor obiecte din seria acestora. Iluminatul poate schimba in mod esential atmosfera dormitorului dvs.

           

4. Achizitionati elemente decorative confectionate din texturi moi, care vor da incaperii un aer primitor, familiar.

           

5. Nu uitati ca dormitorul dvs trebuie sa redea o atmosfera intima. Cea mai eficienta metoda de a crea o astfel de atmosfera este aceea de a va decora ferestrele cu draperii confectionate din materiale moi si elegante. Pentru a va inspira in alegerea texturilor, a culorilor si a celor mai potrivite combinatii puteti apela la sfaturile din articolele "In prim plan: perdelele" sau "Perdelele: trucuri pentru o noua infatisare", publicate pe acest site.

 

www.incasa.ro