Stiluri moderne de amenajari interioare

stil modernShabby Chic, Green Living si Ready-made - ce au aceste stiluri denumiri in comun? Toate fac parte din stilul modern de amenajare interioara, facandu-l pe acesta ma putin complicat, deoarece amestecul de stiluri este esential.

Stilul modern de amenajare detine multe fete, deoarece ceea ce pare a fi astazi in voga, maine sa nu mai aiba nicio importanta, ba din contra sa deranjeze din punct de vedere optic. In zilele noastre au aparut cateva curente care fac parte din stilul modern de amenajare interioara si care sunt tipice "culturii locuintei" de azi.

Vintage, Shabby Chic si Used Look au ceva in comun: scot in evidenta pisele de mobilier si accesoriile, care au mici defecte, pete sau peste care timpul nu a trecut fara sa lase urme. Astfel, acest stil modern de amenajare nu face altceva decat sa transforme ceva vechi in ceva nou. "Vintage" este sinonimul cuvantului "demodat", "shabby" defineste ceva ponosit, neingrijit, saracacios, iar "used" reprezinta ceva folosit, uzat.

Ca sa va amenajati locuinta in stil modern nu aveti nevoie de mobilier nou. Urme precum zgarieturi, ciobituri in portelan, sticla sau lemn cu vopseaua sarita au un efect charmant imprumutandu-i stilului modern o poveste, o istorie. Nu tot ce are aspect antic inseamna ca este si vintage. Mobila noua este tratata cu substante speciale, tocmai pentru a primi un "touch" arhaic.

Totodata pe langa aspect se pune accentul si pe o locuinta ecologica. Mobila, accesoriile si materialele de constructii ar trebui sa fie in mare parte din materii prime care pot fi reciclate si care nu contin substante toxice. Multi producatori merg mai departe de atat, introducand in aceasta categorie ecologica si procesul de  fabricare, cel de vanzare si cel de aprovizionare.

Chiar si reciclarea produselor vechi apartine de stilul modern de amenajare. Mobila care este reciclata consta din materiale folosite, astfel din lemnul unui scaun vechi ratacit in podul casei se poate construi un birou nou. Ready-made reprezinta produsele care sunt fabricate pentru a servi unui anumit scop, dar in schimb sunt utilizate pentru altceva. De exemplu un snowboard poate fi utilizat drept raft intr-o incapere sau o conserva drept "glob" al unei lampi dintr-o alta incapere.

Stilul modern incearca sa mentina si valorile traditionale, astfel modelele si simbolurile populare si tot ce este lucrat de mana revine din nou la moda, astfel mesajul este clar: trebuie sa pretuim tot ce ne leaga de cultura noastra folclorica. Traditiile stravechi revin prin elemente decorative precum pernele ornate manual, o comoda lacuita sau o husa crosetata manula pentru scaun.

Sursa foto

InCasa.ro