Taburetul – o piesa de mobilier utila in orice locuinta

Taburetul se poate spune ca este cea mai veche piesa de mobilier care a aparut din necesitate, si nimeni nu poate spune cu exactitate cine l-a inventat. Este insa cunoscut faptul ca “stramosul” celui care ofera o atmosfera calda barului de astazi este scaunul de lemn cu trei picioare, modelul de relaxare cel mai folosit la momentul respectiv.

In perioada respectiva nimeni nu se astepta ca aceasta simpla piesa de mobilier sa devina un element esential intr-o locuinta. Totul a inceput in anii '50 si '60, atunci când aceste scaune inalte se gaseau in aproape fiecare bar si restaurant. Aceasta este perioada in care materialele, dimensiunile, culorile si stilurile au inceput sa se amestece pentru a le oferi oamenilor mai multe variante din care sa aleaga.

In prezent, taburetele reprezinta un accesoriu practic si usor de integrat in decorul camerei, costa putin si necesita un spatiu redus. In cele mai multe cazuri acestea sunt incluse in mobilierul de bucatarie deoarece ocupa mai putin spatiu decât scaunele obisnuite si pot incapea sub masa. Cele mai commune scaune sunt cele din lemn. Desi cele din metal sunt mai usor de intretinut si sunt de asemenea placute de mai multe persoane, taburetele din lemn sunt inca numarul unu in top. Acestea sunt versatile, durabile si se pot combina cu orice stil de decor interior, fie ca este vorba de stilul rustic sau de cel contemporan.

In functie de incaperea pe care dorim sa o decoram, variaza si modelul si tipul taburetului. Sunt modele create special pentru bucatarie, pentru living sau pentru salile de jocuri video sau de film personale. Un criteriu important de care teebuie sa tineti cont atunci cand va achizitionati un astfel de scaun este inaltimea acestuia. Inaltimea ideala a unui taburet care ofera un confort optim este de aproximativ zece centimetri mai mica decat masa in dreptul careia este asezat.

Primul lucru pe care oamenii il observa la un scaun este design-ul sau. Alege modelul care imbunatateste aspectul spatiului si care se integreaza cat mai bine in decorul camerei. Tineti cont de culori, de materialele tapiteriei dar si de aspectul general. Alegeti culori care completeaza decorul, de la imprimeuri la nuante pastelate. Daca aveti un decor al camerei curat si sofisticat, atunci scaunele moderne, cu design minimalist cu cadru de metal ar putea fi prima ta alegere. Pentru un spatiu retro alege scaunele elegante, viu colorate, cu tapiteria de piele. Taburetul poate fi folosit si ca spatiu de depozitare, sau de ce nu, pe post de masuta de cafea. 

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro