Baia, tendinte de amenajare in anul 2013

An nou, baie noua!”, aceste cuvinte formeaza deviza designerilor in materie de amenajari in 2013. La fel ca si dormitorul, baia iti ofera prilejul sa uiti de griji si sa te refugiezi in relaxare dupa o zi obositoare de munca. Din experienta ultimilor ani, locuintele in culori crude vor continua sa fie in trend, anul acesta anuntandu-se cel mai “verde” de pana acum!

Alti experti sustin ca “cireasa de pe tort” ar fi totusi culorile indraznete, pe care te-ai astepta mai putin sa le intalnesti cand vii de afara. Lumina reflectoarelor va cadea pe nuantele vibrante ale unor culori precum albastrul, rozul si portocaliul.

In tot cazul, o baie dominata de verde nu va fii nicioadata o alegere nepotrivita, mai ales daca ii dai o tenta organica folosind covorase din bambus, accesorii reciclabile, parfumuri inspirate din natura si altele asemenea.  Nevoia de intoarcere la natura este dovedita si prin atentia speciala acordata lemnului,  ca material ce intra in alcatuirea mobilierului de baie si a pardoselii, atunci cand este tratat pentru a nu se deteriora din pricina umezelii. Pentru ca baia ta sa aiba tot ceea ce ii este de trebuinta, “condimenteaza” cu decoratiuni textile din bumbac in culori aprinse.

O cada dotata cu sistem de hidromasaj este perfecta pentru a te putea bucura de benefiicile unui spa la tine acasa. Accesorizeaza baia cu suporturi din portelan decorate cu diferite pattern-uri. Decoratiunile textile, precum prosoapele din bumbac egiptean sau velur, covorasele pentru baie din bumbac sunt foarte importante in decorarea baii.

Combinatia alb-negru, atat de apreciata pentru ca degaja simplitate si eleganta, este in 2013 un concept de mare efect in special in estetica baii. Carourile si romburile in cele doua culori vor scoate baia in evindenta. Foloseste tonurile neutre de alb si gri in contrast cu o culoare puternica pentru amenajari in stil minimalist.

O alta tendinta a anului vizeaza o lumina cat mai buna, care sa nu lase loc misterului. Totodata, corpurile de iluminat trebuie sa fie chiar ele adevarate piese decorative. Intr-o sala de baie moderna ori luxoasa un candelabru clasic se potriveste de minune, mai ales cand este “asortat” cu oglinzi mari cu rame aurii sau cazi montate in mijlocul incaperii. Puteti opta pentru un candelabru cu cristale sau cu abajururi din material textil si accesorii metalice decorate manual.

Sursa foto

I. C.
InCasa.ro