Tacamurile din argint. Cum le folosim?

tacamuri de argintTacamurile din argint au o lunga traditie de-a lungul timpului. Acestea au fost folositela marile Case Regale ale lumii, la conacele boieresti la in casele familiilor din randul nobilimii. Acelasi lucru se intampla si astazi, deoarece aceste accesorii utile reprezinta imaginea unei familii cu mult bun gust, clasa, rafinament si nu in ultimul rand cu o educatie aleasa. De aceea este important sa cunoastem unele lucruri despre aceste tacamuri, iar noi suntem gata sa va raspundem la cateva intrebari importante pe beza acestei teme.

Ce este atat de deosebit si de special in randul tacamurilor de argint?

Argintul este un metal care conduce foarte bine caldura. Daca mancam supa cu o astfel de lingura, aceasta ramane fierbinte si buna, la fel cum este in farfurie. In schimb inghetata se va topi mult mai incet. In afara de acest lucru, argintul este antiseptic, astfel sa mancam din tacamuri argintate este cel mai sanatos mod cu putinta.

Tacamurile sunt intr-adevar doar din argit sau sunt doar suflate cu acest metal?

Pe piata se pot gasi ambele tipuri de tacamuri. Produsele din Sterling 925 sunt de regula innobilate cu inca un strat de argint foarte fin. firma Wilkens din Germania, care are o traditie lunga de peste 200 de ani in fabricarea acestor tacamuri, utilizeaza “argintarea regala” folosind  astfel cea mai performanta tehnica de prelucrare a tacamurilor.

Ce trebuie sa avem in vedere cand mancam cu tacamuri din argint?

Singura restrictie in ceea ce priveste folsirea lor este in cazul oualor, deoarece galbenusul este foarte rezistent si pateaza, iar tacamul va avea pete negre. In acest caz este vorba strict de un punct de vedere estetic si atat.
Putem spala tacamurile in masina de vase?

Contrar parerilor raspandite in tot acest timp, aceste tacamuri pot fi spalate fara niciun fel de problema in masina automata de vase. Cu toate acestea nu trebuie sa existe niciun contact cu tacamurile din otel inoxidabil.

Cum ar trebui sa fie ingrijite argintul?

Raspunsul la aceasta intrebare este simplu: prin utilizare. Argintul va fi “negru de manie” daca nu va fi folosit. Atunci cnd doriti sa-I redati stralucirea de altadata, acest lucru se poate face prin cateva trucuri foarte simple:

- imbracati un recipient in folie de aluminiu, turnati apa fierbinte si patru lnguri de sare. Asezati tacamurile in recipient asa incat sa se atinga de folie. Dupa 10 minute culoarea sulfurie se va vedea clar pe folia de aluminiu, in timp ce tacamurile vor straluci ca noi.
- O carpa din bumbac va reda stralucirea oricarui obiect din argint

Cum trebuie pastrate tacamurile in mod corect?

Tacamurile din argint se pastreaza foarte bine in casete tapitate cu material moale. Ideal ar fi ca acestea sa fie acoperite si cu o carpa pentru a fi mult mai bine protejate.

Sursa foto

InCasa.ro