Tapetul - imbracamintea in voga a peretilor

tapet modernTapetul a devenit de-a lungul timpului o decoratiune importanta, un element de amenajare esential uneori si nu doar o “imbracaminte” a peretilor, aproape de neremarcat.

Daca alegam varianta amenajarii unei incaperi cu ajutorul tapetului vom avea placuta surpriza de a constata ca materialul, modelele, culorile si formele joaca un rol foarte important in schimbarea radicala a intregii ambiante. Astfel tapetul poate modifica proportiile si atmosfera cu ajutorul modelelor si nu numai.

Tapetul deschis la culoare mareste din punct de vedere optic incaperile mici asezate in partea nordica, iar cel cu forme si modele mari reduce spatiul redandu-i acestuia acel sentiment placut si cald, pe care inainte nu il avea.

La fel ca si in cazul vestimentatiei, dugile orizontale dau impresia de incapere lunga, iar cele verticale de incapere inalta. Trebuie sa fim atenti si atunci cand achizitionam perdelele, draperiile si covorul, astfel inca acestea impreuna cu tapetul sa se completeze si sa fie in armonie, nu sa se excluda sau sa se eclipseze reciproc.

Care sunt noile tendinte?

Modele generoase, suprafete rafinate, culori si combinatii indraznete si modalitati individuale de incadrare sunt doar cateva din caracteristicile tapetului, care face parte din cel mai nou design si model de amenajare interioara.

Culorile

Cafea cu lapte, pruna putreda sau violetul murelor - toate aceste nuante sunt cele mai cautate in acest moment. Fundalul si decoratiunile nu constituie contraste foarte mari, ci au un efect linistitor.
Modelele

Ornamentele in stil barock sau design-ul Paiseley sunt in continuare in voga. Modelele florale sunt generoase si se regasesc de cele mai multe ori pe un fond inchis. Verdele crud, galbenul sau corai sunt culori care se potrivesc in locuintele tinerilor.

Suprafetele

Suprafata tapetului a devenit din ce in ce mai compleza. Pe aceasta putem regasi perle mici din sticla, scoici, pene sau bucati din lemn foarte scump. Din estul indepartat avem tapet din bambus, iuta, trestie, sisal sau din diverse frunze in nenumarate culori si nuante.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro