Tapetul - tendintele anului 2010

tapet coloratTapetele din tesaturi rigide sunt de domeniul trecutului. In prezent se pune pret pe design in propria locuinta, pe jocurile de culori si in cazul tapetului. Este un val al modei care se impune incetul cu incetul si in Romania. Peretele este recunoscut mai nou si drept un "accesoriu" artistic, iar tapetul modern drept un reprezentant al stilului.

Motivele acestei dezvoltari si schimbari ar fi multiple: pe de-o parte curajul de a adopta un nou stil, culori indraznete, iar pe de alta parte productia de tapete din materiale scumpe si desene futuriste.

Care sunt totusi tendintele anului 2010 si ce trebuie sa avem in vedere atunci cand dorim sa cumparam un tapet nou?

Cel mai modern material al tapetelor sunt in momentul de fata fibrele. Acest gen de tapet se lipeste foarte usor de peretele pregatit cu clei sau alti adezivi puternici. Tapetul poate fi atasat de perete imediat dupa ce este desfasurat de pe rola si nu are nevoie de timp pentru a se inmuia.

Design si culoare: de la romantic la retro

Avem nevoie de indrazneala si multa culoare in acest an. Foarte important este si "jocul" cu suprafetele: tesaturi tridimensionale, silicat sau particule stralucitoare, dar si suprafetele lacuite sau cele flausate produc cu ajutorul luminii efecte senzationale. Un rol important joaca si motivele florale, romantice avand contraste mate si stralucitoare. Motivele retro de dimensiuni foarte mari, modele grafice in culori puternice sunt de asemenea la mare cautare, dar acest lucru nu inseamna ca tapetele intr-o singura culoare nu redau un efect modern asupra incaperilor.

Motivele concrete reprezinta mai mult decat un tapet la moda, ci adevarate tablouri, opere de arta. Culorile metalice, cum ar fi auriul, argintiul, culoarea cuprului reprezinta teme puternice, care parca "vrajesc" peretii.

Photo: charismedien.ch

InCasa.ro