Tapetul - mai mult decat un simplu ornament

Mai nou tapetul arata foarte bine atat pe perete cat si pe mobila, rafturi sau rame ale tablourilor. Este pacat sa aruncati resturile de tapet ramase dupa renovarea locuintei, deoarece acestea pot fi refolosite: pot fi baza tablourilor sau pot fi utilizate drept autocolant. La mare cautare sunt acum felicitarile din tapet, dar si pungile de cadouri sau veiozele, ghivecele ornate sau chiar geanta cu acte.

Oricine poate face astfel de ornamente ingenioase, avem nevoie de 4 lucruri: imaginatie, foarfeca, lipici si un linear.  Idei pentru decoratiunile confectionate din resturi de tapet pot fi gasite online, dar au aparut si carti pe aceasta tema.

Cu ajutorul tapetului puteti redecora sau reface piese de mobilier vechi, puteti infrumuseta scaunul uitat intr-un colt intunecos al pivnitei, care ulterior va da o nota de culoare si va imbogati terasa sau camera copiilor

S-a constatat ca tapetul nu impodobeste doar peretii, ci si usile. Diferitele motive pot da spatiului efecte interesante si o noua imagine. De exemplu, o usa cu imaginea unei carari cu iarba si flori colorate ne "impinge" de la spate sa iesim la aer curat si sa facem o plimbare.

Usile, scaunele, rafturile pot fi infrumusetate atat cu resturi de tapet, dar si cu tatuaje pentru perete. Acestea sunt denumite si "wall tattoos" si pot fi gasite cu usurinta in comert. Avantajul acestora este ca se lipesc usor si se dezlipesc fara a strica sau a lasa urme pe suprafata.

tapet tapet tapet

tapet tapet tapet

Foto: komar.de - pentru mai multe modele click aici

InCasa.ro