Tapetul si tipul materialelor

tapetulIn cazul tapetului cel mai greu lucru este acela de a-l alege pe cel mai potrivit pentru locuinta noastra din gama vasta de modele si materiale. Iata doar cateva dintre tipurile de tapet din care putem alege:

Fibrele aspre

Materialul clasic din care este confectionat tapetul este acela prelucrat din fibre aspre, dure. Acest tip de tapet se prelucreaza foarte usor, este foarte bun la pret, usor de ingrijit si nu afecteaza mediul inconjurator. In trecut acest material era folosit de regula ca si decoratiune pentru vitrinele magazinelor, astazi insa se bucura de o mare popularitate.

Tapetul din hartie

Tapetul din hartie are un model tridimensional, care iese in relief. Suprafata este colorata, consta din hartie si celuloza si poate fi folosit si ca baza pentru zugraveala. Acest tip de tapet este mai scump insa nu necesita o cantitate mare de adeziv pentru a fi lipit.

Tapetul cu modele

Acest tapet este confectionat tot din hartie, iar pe piata exista peste 30.000 de feluri de modele. Suprafata tapetului este pictata sau imprimata cu felurite modele, care – la fel ca si in cazul hainelor – se demodeaza sau revin in mare trend dupa cativa zeci de ani. Pe langa culoare, modelul poate avea o mare influenta asupra intregii incaperi. Astfel modelele mai mici transforma incaperea din punct de vedere optic intr-una spatioasa, in schimb cele mari o micsoreaza sau o incarca vizibil.

Tapetul din lana

Caracteristicile tapetului din lana sunt urmatoarele: o suprafata moale, stabilitate si o usoara prelucrare. Acest tip de tapet rezista foarte bine in fata luminii puternice, poate ascunde imperfectiunile peretelui si il lasa sa respire.
 
Tapetul din vinilin

Acest tip de tapet este cel mai usor de curatat si de intretinut. De aceea el se potriveste cel mai bine pe peretii bucatariei sau pe cei ai baii. Cu toate acestea vinilinul nu este un material sanatos. Cercetarile au dovedit ca poate declansa diverse alergii, poate slabi sistemul imunitar si se banuieste ca ar fi si canceros din cauza subtantelor din care este compus.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro