Terasa din gradina

Iata in continuare cum sa va amenajati terasa astfel incat sa va imbie la relaxare continua in weekend si nu numai.

  
1. ''Camera cu vedere''
O terasa nu trebuie neaparat sa fie amplasata in imediata apropiere a casei. In exemplul alaturat, terasa devine o zona perfecta in care se poate servi masa, oferind o priveliste de vis inspre piscina si casa.


2. Impartirea spatiului
Arcadele, gardurile de lemn sau cele vii si portile sut moduri prin care spatiul din gradina poate fi impartit in mai multe zone, creand zone retrase pentru cei care cauta intimitatea. Aceasta curte a fost impartita in asa fel incat sa fie compusa din doua parti: o zona in care sa se serveasca masa si una destinata jocurilor.

  
3. Colt relaxant
Acoperisul terasei le permite proprietarilor sa amenajeze locul cu mobilier care nu e neaparat rezistent la ploaie si cu tot felul de accente si accesorii (huse, pleduri, perne, etc.). Mai mult, s-a intins pe jos un covor care da senzatia ca terasa nu este altceva decat o continuare a livingului.

   4. Perdele si afara
Un spalier rezistent construit din lemn sustine structura de metal care e necesara pentru prinderea perdelelor. Astfel, spatiul capata un aer intim.

  
5. Ghivece si vase cu flori
Aceasta terasa este impanzita din abundenta cu ghivece si vase cu plante decorative prin flori sau prin frunze. Ghivecele sunt usor de mutat pentru ca nu au dimensiuni mari, iar vegetatia creaza un impact vizual deosebit.7. Cina in aer liber
Pavelele de caramida si mobilierul de gradina din fier forjat dau o nota gratioasa terasei din gradina. Straturile luxuriante de plante mereu verzi, hosta si tufele cu flori roz imblanzesc linile dure ale mobilierului de fier.

   6. Terasa sau nu?
Ce poate fi mai potrivita pentru o petrecere pe timp de vara decat o bucatarie in aer liber? Construiti un perete rectangular si amenajati o bucatarie, la fel ca in locuinta: aragazul (poate fi inlocuit cu un gratar) intr-o parte si zona de servire a bauturilor in cealalta parte.


8. Terasa mare
Oricine este destul de norocos sa aiba o terasa atat de spatioasa precum cea din imaginea alaturata, se poate inspira din acest mod de amenajare. Mobilierul de lemn impletit este decorat cu detalii incantatoare, pe cand pernele groase sporesc gradul de confort al scaunelor si canapelei. Masutele alaturate, ferigile care atarna din cosurile suspendate de acoperis si ghivecele cu flori completeaza imaginea.

9. Terasa moderna
Pietris, pavaj si gazon - ingredientele unei trase amenajate in stil contemporan, modern, in care este amplasata si o mica bucatarie cu bar. Accentele de lemn dau caldura si constituie un element de echilibru fata de folosirea in exces a betonului.

10. Terasa ingradita
Ridicarea unui gard mic in jurul terasei ajuta la crearea unui spatiu retras, ferit de privirile tuturor. Fantana mica, amplasata in coltul cel mai indepartat al terasei aduce sunetul apei curgatoare si ajuta la indepartarea zgomotelor orasului.

11. Banci pentru terasa
Orice banca simpla, fara spatar poate fi transformata intr-o bancheta demna de cel mai renumit parc. Pentru terasa din gradina dvs., aceasta poate fi decorata cu perne si asezata in preajma unei mese. In exemplul alaturat, banca circulara se potriveste de minune cu masa rotunda din fier forjat.

12. Mobilier de rachita
Mobilierul din lemn impletit poate fi tratat acum cu diferite substante care il fac rezistent la intemperiile vremii. Fotoliile sunt acoperite cu perne imbracate in huse care se armonizeaza cu nuanta covorului. Peretele despartitor din metal tine la distanta privirile indiscrete si protejeaza de soare.

13. Atmosfera calma
Intrarea spatioasa de odinioara a fost transformata intr-o terasa in care proprietarii pot savura in liniste cafeaua de dupa-amiaza sau o carte buna. Fotoliile si masa realizate din rachita, pernele decorative, pledurile si celelalte elemente decorative dau caldura spatiului.

14. Sub pergola
Locul umbrit care se formeaza intre un palc de copaci este zona perfecta pentru amplasarea terasei. In cazul alaturat, terasa e amplasata in apropierea bucatariei, pentru ca membrii familiei sa poata iesi afara dupa ce iau masa. Combinatia dintre mobilierul de rachita si cel de tek este intregita de culoarea pernelor decorative.