Amenajarea terasei in 2012

terasa 2012Amenajarea terasei - locuinta noastra de sub cerul liber

Primavara, vara si la inceput de toamna cand vremea este calda ne putem bucura de spatiul primitor de pe terasa impreuna cu familia si prietenii. Aici putem manca, ne putem rasfata cu prajituri dulci servite la cafeaua de dimineata sau sta la povesti pana la ore tarzii din noapte cu persoane dragi noua.

Este foarte importanta ambianta pe care o cream pentru ca pe terasa sa ne  simtim - atat noi cat si oaspetii nostri - cat mai confortabil cu putinta. In plus, fara o terasa frumos amenajata gradina noastra pare oarecum pustie. Daca terasa este amplasata exact langa casa si daca la aceasta se ajunge atat din gradina, insa si din sufragerie sau bucatarie putem considera ca spatiu este doar o prelungire a acestor incaperi si de aceea cu atat mai mult trebuie sa avem grija ca totul sa fie impecabil. 

Pentru unii locul ideal este un spatiu cu mult soare, jardiniere in care sunt plantate multe flori colorate si o masa cu fotolii confortabile. Astfel de cate ori pasim pe terasa sa avem senzatia ca suntem undeva intr-un concediu, sa ne deconectam de grijile cotidiene si de stresul de la locul de munca.

Pe langa mobilier, in centrul atentiei trebuie sa se regaseasca florile de sezon. Acestea creaza o ambianta aparte, iar uneori impun si diverse stiluri de amenajare. Spre exemplu daca dorim sa aducem fairul mediteranean la noi acasa putem opta pentru plante specifice, pentru ghivece din lut si pentru accesorii si decoratiuni caracteristice “tarilor calde”.

Este foarte important ca terasa, daca este din lemn sau din material care in timp se deterioreaza din cauza umiditatii sa nu fie amplasata direct pe pamant. Pietrele reprezinta o buna pardoseala pentru terasa, culoarea acestuia rezistand  foarte bine in timp. Din punct de vedere al rezistentei si placile din beton sunt recomandate, totusi acestea au un punct in minus fata de alte materiale: din punct de vedere estetic nu sunt foarte “prietenoase”.

Un alt material recomandat pentru terasa este clincherul. Acesta este un produs obtinut la fabricarea cimenturilor, este un material dur si este folosit la pavaje si pardoseli. Clincherul este folosit pentru terasele cu dimensiuni reduse.

Pavajul din lemn este ideal pentru o terasa, acesta nu se incalzeste si nu arde din cauza razelor solare greu de suportat uneori si are un aspect foarte frumos. Ne invita parca sa luam loc pe sezlong si sa ne relaxam in oaza noastra de verdeata. Exista desigur si dezavantaje, iar cel mai grav este acela ca lemnul are nevoie de mai multa ingrijire si de conditii optime pentru a nu putrezi.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro