Topul celor mai la moda combinatii de culori pentru decorarea casei

         Vreti sa gasiti combinatia cea mai simpla si mai de efect pentru a va decora casa sau camera? Nimic mai simplu, cititi cu atentie sugestiile noastre si cu siguranta veti gasi una care sa vi se potriveasca. Va oferim in continuare cateva scheme de culori elegante si moderne.

         La moda va ramane mereu combinatia de negru si alb, schema care confera spatiului eleganta si oarecum o tenta de straniu. Daca veti combina intr-o proportie echilibrata cele doua culori efectul va fi unul clasic si foarte primitor. Albul va da senzatie de curat iar negrul de stilat. Pardoselile in carouri alb negre, de asemenea mochetele sau covoarele cu forme ciudate in aceeasi combinatie de culori, mobila neagra sau mai inchisa la culoare care va contrasta perfect cu peretii de un alb imaculat si perdelele in dungi negre pe un perete alb sau rosu vor avea mereu admiratori. Sa nu uitam toate accesoriile de genul tablourilor moderne cu rame negre sau al obiectelor de metal alb si negru, lenjerii de pat, cuverturi, candelabre si veioze de culoare neagra.

 dormitor      living

           De asemenea foarte moderna si linistitoare este combinatia de albastru si alb. Aceasta combinatie foarte senina ne aduce aminte de lacuri, mare si cer senin. Poate fi considerata drept  tema nautica pentru decorarea camerei copiilor. Era mult folosita si in Franta secolelor trecute. Peretii vopsiti in albastru pal cu stucatura alba, mobila alba sau crem, perdele albe cu draperii albastru inchis si cu franjuri sau ciucuri, lenjerii de pat in degrade, multe tablouri cu peisaje lacustre sau marine, multe obiecte de dcor albe, flori albe. Iata cateva sugestii de decorare in aceste doua culori.

 dormitor    dormitor

         Culorile rosu si alb sunt preferate de decoratori mai ales pentru hoteluri, dar le puteti folosi si dumneavoastra fara grija, mai ales in camera domnisoarelor cu variatiuni de roz si alb. Peretii rosu inchis vor contrasta cu mobila alba si lenjeria alba.Tema decorativa poate fi aceea de fructe in special capsuni sau mere, regasite pe lenjeria de pat sau perdele, pe mocheta. Lenjeria de pat rosie precum si draperiile vor contrasta perfect cu peretii albi si mobila neagra. Multi prefera sa mai adauge pe langa aceste doua culori si altele de genul albastru sau roz aprins in cantitati mici evident.

 camera      

 Verdele in combinatie cu albul va fi mereu relaxant si tonic. Verdele se poate materializa in imprimeuri de frunze si ferigi, pentru lenjeria de pat si draperii. Puteti vopsi peretii in nuante de verde pal folosind mai mult alb pentru restul camerei pentru a contrabalansa paleta coloristica. Puteti folosi si nuantele de verde galbui sau verde albastrui.

       

 Maro si alb, iata ultima schema folosita in decorare. Peretii de culoare maro inchis dau impresia de cabana de munte cu lambriuri de lemn sau pur si simplu senzatia de dulce si bun data de ciocolata. La fel si culoarea maro naturala a mobilei in special a patului. Aceasta schema necesita foarte mult alb pentru a atenua tonurile inchise.

   camera

          Daca nu sunteti inca pregatiti pentru o culoare maro inchis atunci puteti opta pentru ceva mai deschis gen bej cu alb. Peretii bej vor contrasta cu de minune cu mobila alba sau cu cuverturile pufoase albe.

 dormitor   baie 

           Intotdeauna culorile pale se vor asorta cu albul asa ca va puteti alege orice culoare care va place cu conditia sa fie pala, roz, galben, verde pal, bleu. Casa va arata ca un vis. Va fi foarte spatioasa si mai ales foarte luminoasa.

           O culoare mai putenica dar foarte optimista si placuta este portocaliul in combinatie cu albul. Puteti combina portocaliul si cu albastru sau maro mai ales pentru camera copiilor. Daca doriti o culoarea mai proaspata alegeti evident galbenul in toate nuantele lui.

camera portocala    camera 

          Combinatiile de alb cu nuante de alb vor fi mereu la moda si adauga distinctie spatiului. Albul cu usoare reflexii de bej, crem sau fildes realizeaza un efect calm si pufos.

www.incasa.ro

23 febr 2007

Altheate