Trandafirii anului 2009

trandafiriAll America Rose Selections (AARS), o asociatie non profit a crescatorilor de trandafiri, are ca scop principal testarea, prezentarea si promovarea soiurilor noi si exceptionale de trandafir.

Noii trandafiri sunt triati intr-o retea nationala de 20 de gradini de test, iar accentul este pus in mare parte pe urmarirea unor caracteristici pe care sa le poata valorifica orice gradinar. Trandafirii din gradinile AARS sunt ingrijiti asemeni soiurilor din gradinile obisnuite.

De asemenea fiecare trandafir trece printr-un program de testare de doi ani, in toate zonele climatice.

Pentru anul 2009, All America Rose Selections a ales trei tipuri noi de trandafiri care vor ajunge in curand in gradinile celor care sunt pasionati de cresterea acestei minunate si senzuale flori.

Primul trandafir ales de AARS poarta numele "Spirit Liber", al doilea a fost numit "Promisiunea Roz", ial al treilea "Cinco de Mayo" (ziua a cincea din luna mai).

In intreaga istorie de 70 de ani a AARS este pentru prima oara cand un trandafir care creste sub forma de arbust a fost numit castigator. "Spirit Liber" a trecut prin perioada de proba de doi ani fara probleme si fara a fi stropit cu fungicide.

Chiar daca trandafirii care cresc sub forma de arbusti sunt pe o scara joasa in ierarhia trandafirilor, acestia sunt printre preferatii gradinarilor deoarece nu sunt pretentiosi si pot fi crescuti usor.

Asociatia a renuntat sa stropeasca toti trandafirii pe care ii are sub observatie inca din 2004. Motivul principal a fost observarea cat mai clara a cerintelor si nevoilor acestora in medii cat mai asemanatoare cu cele intalnite in gradinile obisnuite.

"Promisiunea Roz" este un trandafir cu petale delicate si tulpina lunga, ales sa reprezinte organizatia americana pentru lupta impotriva cancerului de san.

Acest tip de trandafir este foarte rezistent in fata bolilor cu care mai toate soiurile se confrunta si are un miros deosebit de atragator.

"Cinco de Mayo" este o floare incredibil de frumoasa. Are o culoare unica, nemaintalnita la alti trandafiri si modul de intretinere nu este unul foarte pretentios.

GradinaMea.ro