Trucuri inedite pentru decoratiunile de Pasti

Marea sarbatoare a Invierii Domnului, care marcheaza si trecerea de la intuneric la lumina, de la iarna la primavara, se apropie tot mai mult. Acest lucru ar trebui sa fie oglindit si de locuintele noastre, iar cand ne gandim la decoratiuni specifice nu trebuie sa ne limitam doar la oua de ciocolata si la iepurasi.

Primavara isi face din ce in ce mai mult simtita prezenta, de aceea este momentul sa invioram incaperile din locuinta prin intermediul culorilor. Astfel in fiecare coltisor asezam ornamente cu iepurasi si oua colorate, insa trebuie sa fim atenti sa nu exageram si sa transformam totul intr-o imagine kitsch.

masa de pasti  masa de pasti

Decoratiunile inedite, confectionate chiar de noi, aduc un plus de farmec si de originalitate. Spre exemplu, cu ajutorul cojilor de ou avem posibilitatea de a confectiona ghirlande decorative, care prin frumusetea lor ii vor surprinde pe cei ce ne vor vizita de sarbatori. Cei pasionati de gatit si de pregatirea bucatelor delicioase folosesc cu siguranta si oua. De aceea este pacat sa nu folosim cojile ramase in loc sa le aruncam la cosul de gunoi. Acestea se spala cu grija, se lipesc daca este cazul, iar inauntrul lor se aseaza floricele marunte, vestitori ai primaverii. Daca ouale sunt mari, este posibil sa incapa si bulbii zambilelor pitice. Aceasta decoratiune se potriveste foarte bine pe masa pregatita pentru micul dejun sau pentru brunch.

Cei ce iubesc simplitatea si sunt mai conservatori din fire pot opta pentru un buchet cu flori de sezon frumos asezate, intr-o vaza din sticla pe o fata alba de masa. Printre narcise si lalele pot fi asezate crengute de salcie impodobite cu oua frumos vopsite. 

Banalele cartoane in care tinem ouale pot fi transformate in decoratiuni inedite, daca in fiecare compartiment asezam petale de flori peste care jumatete din coaja unui ou, de asemenea umpluta cu fire de iarba si mici floricele de primavara. Cei mici pot lua parte la pregatirea decoratiunilor de Pasti pictand cu ajutorul imaginatiei lor bogate, dar si a sabloanelor cu motivele specifice acestei sarbatori, cojile de ou injumatatite.

Surse foto: 1, 2

A.V.
InCasa.ro