Un “altfel” de pom de Craciun

Impodobirea bradului de Craciun este un obicei stravechi, preluat de la popoarele germanice, care cu timpul a intrat si in traditia crestina. Dar pentru a mentine vie aceasta traditie, in fiecare an se taie mii de pomi. Putem insa ocroti natura gasind variante la clasicul pom de Craciun.

Bradul artificial este una dintre cele mai bune solutii, acesta imitand perfect forma si culoarea pomului natural. Cu timpul insa s-ar putea sa nu va mai incante ideea de a avea acelasi brad de Sarbatori, si veti simti nevoia de o schimbare. Fiti creativi si incercati in fiecare an o alta “tematica” a pomului de Craciun. Acest lucru poate fi realizat fie prin schimbarea decoratiunilor fie prin realizarea unui pom din diferite materiale, pastarnd insa forma clasicului brad.

Cei mai indrazneti pot recurge la materiale tip carton, schelet metalic, instalatii de lumini. Si cateva tuburi de hartie pentru ambalat, alaturi de cativa nasturi, pot fi transformate intr-un bradut simplu si simpatic. Cu ajutorul unui brad de lemn, sau cu unul din bile din materiale colorate lipite pe un con din carton, va veti decora intr-un mod cat mai original casa de Craciun. Bradul din baloane pare si el interesant, cu conditia sa tineti la distanta animalele de companie si pe cei mici.

Plantele in ghiveci pot fi de asemenea decorate. Exista multe specii de conifere pe care le poti cumpara in ghiveci, si pe care, dupa Sarbatori, sa le poti planta in gradina. Picea Abies sau bradul norvegian, Picea Glauca Albertiana Conica sau molidul pitic Alberta, Picea Pungens Glauca sau molidul albastru, Araucaria Heterophylla sau pinul de Norfolk, precum si Wollemia Nobilis sau pinul Wollemi, sunt doar cateva specii de conifere pe care le veti putea transforma cu ajutorul decoratiunilor intr-un pom de Craciun veritabil.

Pe langa conifere, ai la dispozitie multe alte alternative pe care sa le folosesti pe post de brad, orice arbust in ghiveci putand  fi impodobit. De exemplu, va puteti folosi de Buxus, un arbust de talie mica, mereu verde, a carui frunze pot fi tunse astfel incat sa ia forma unui bradut. 

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro