Turcoaz si crem - asigura sarmul din locuinta

crem turcoazMotto-ul acestei veri se numeste: turcoaz si crem! Temperaturile extrem de ridicate ne fac sa ramanem in racoarea locuintei. De aceea, accesoriile si obiectele cu care ne amenajam si impodobim locuinta in culorile turcoaz si crem ne aduc - cel putin din punct de vedere optic - mai aproape de natura.

Cu toate ca intre cele doua culori este o diferenta atat de mare - una mai degraba rece, iar cealalta fina si discreta - sunt in perfecta armonie una cu cealalta. Turcoazul si culoarea crem au un lucru in comun: nu sunt culori de baza, ci intermediare si din acest motiv nu pot fi definite cu exactitate.

In timp ce turcoazul , care iese foarte bine in evidenta, reprezinta un amestec intre albastru si verde, eleganta si discreta culoare crem este compusa din alb si foarte putin maro.

Ambele nuante sunt mai confortabile pentru ochi si mai odihnitoare decat un albastru inchis si rece sau un alb rigid si inexpresiv, potrivindu-se mult mai bine unei amenajari interioare usor varatice.

Acest trend este inspirat bineinteles din natura: cea mai buna dovada sunt tarmurile lungi cu nisip fin de culoare crem si intinderile de apa clara, cu nuante de turcoaz si albastru. De asemenea, imbinarea perfecta a celor doua culori aduce si un suflu exotic, natural si proaspat in locuinta noastra. Cine nu viseaza la o vacanta in Caraibe atunci cand vede aceste doua nuante? Flair-ul tropic poate fi adus acasa numaidecat, iar feeling-ul vacantei resimtit in continuare.

Piesele de mobilier si celalalte accesorii in nuantele calde ale culorii crem creeaza o atmosfera linistitoare si primitoare in orice incapere. Foarte bine se potrivesc accesoriile din lemn natural, cum ar fi suportul pentru lumanari sau ramele pentru poze.

Scaunele si fotoliile din ratan combinate cu mobila in nuanta coajei de ou aduc o atmosfera rustica. Efectul placut al mobilei este accentuat prin accesorii din argint sau argintii din textile naturale. Vesela din portelan confera intregii amenajari un sarm romantic.

Sursa foto

InCasa.ro